De authentieke menselijke aanpak van EY

Bij EY staat alles in het teken van vertrouwen, welzijn, veerkracht en duurzaamheid. Ook de HR-strategie van het audit- en consultancybedrijf steunt daarop. Medewerkers krijgen veel vrijheid in hoe ze hun werk plannen, waar ze hun job uitoefenen en hoe ze zich verplaatsen.

Dries Van Damme/Bureau44
10 november 2022

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

EY ziet hoe de wereld continu verandert en hoe dat onzekerheden met zich meebrengt. Daarom vindt het bedrijf het essentieel om op een authentieke en duurzame manier aan de veerkracht van zijn medewerkers te werken.

“Als je veerkrachtig bent, ben je beter in staat om met onzekerheid en uitdagingen om te gaan. Ook werk je op een prettigere manier samen omdat je meer in evenwicht bent en omdat je meer ruimte hebt voor zelfontwikkeling. Je hebt de kans om te floreren”, vertelt Wim De Wit, HR Director bij EY Belgium. “Je bekijkt dan tevens de zaken meer positief. Daarom creëren we een kader waarin we veel aandacht schenken aan bewustwording en training van life skills. In dat kader krijgen medewerkers veel ruimte en vrijheid om zaken te realiseren. Belangrijk daarbij is dat ons management heel dicht bij onze 2.500 medewerkers staat.”

Mensen staan centraal

De HR-afdeling omarmt die bedrijfsfilosofie. Ze bouwde bijvoorbeeld een kader waarbij het opleidingsbeleid is gericht op onder meer people management. “Hoe kan ik op een actieve manier luisteren? Hoe kan ik beter zijn voor mijn teamleden? Hoe kan ik een coachende houding aannemen? Dat zijn essentiële vragen die daarbij komen kijken. Elk jaar staan er verschillende van die opleidingssessies geprogrammeerd. Dat versterkt het vertrouwen binnen een team. Het leert ons meer begrip op te brengen voor elkaar. En het leert ons ook om meer beroep te doen op elkaars sterktes.”

Tegelijk laat EY zijn medewerkers toe zelf hun werktijd te organiseren. Zo kunnen ze sinds corona gemiddeld twee dagen per week thuiswerken. “We spreken van ‘gemiddeldes’ omdat thuiswerk bij ons altijd in goeie communicatie en vertrouwen gebeurt met je collega’s en leidinggevende”, zegt Wim De Wit.

Flexibele mobiliteit

Dat vertrouwen is ook het uitgangspunt van het mobiliteitsbeleid van EY. “Consultants zijn vaak op de baan. Alles met de fiets en het openbaar vervoer doen, is dan onmogelijk. Dus bieden we elektrische en hybride bedrijfswagens aan. Wie dat niet wenst, kan via ons MyFlex Reward-plan op een aantrekkelijke vergoeding rekenen. Je kan ook een kleinere wagen kiezen. Zo telt onze vloot intussen zevenhonderd van die bewust gekozen kleinere wagens op een wagenpark van zo’n tweeduizend wagens. Voor wie elektrisch of hybride rijdt, voorzien we bij de medewerker thuis de nodige laadinfrastructuur – op kosten van het bedrijf.”

De bedrijfswagen combineren met het openbaar vervoer en de fiets is ook een optie. “Er is een extra fietsvergoeding voorzien. Bij EY gaan we niet uit van een maximaal mobiliteitsbudget. Ons uitgangspunt is wederzijds vertrouwen. Daarnaast zetten we in op bewustmaking rond de diverse mobiliteitsalternatieven. Dat doen we via acties zoals ‘30 dagen zonder wagen’, de ‘Europese Week van de Mobiliteit’ en deelname aan de internationale fietsdag.”