Groep INTRO: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Groep INTRO heeft één doel: een inclusieve samenleving waar iedereen gelijkwaardig is en kan deelnemen aan alle maatschappelijke domeinen, elk met zijn eigen talenten en mogelijkheden.

We richten ons naar iedereen die een afstand heeft of ervaart binnen de schoolse context, de arbeidsmarkt, de vrije tijd en zijn of haar buurt. Via tewerkstelling, opleiding, begeleiding en coaching zetten we alles op alles om samen met hen een geslaagd traject af te leggen dat bijdraagt tot de persoonlijke groei en resulteert in een boeiende job, een geslaagd schools traject, een ontspannen vrije tijd of een gevoel van thuiskomen in de buurt waar ze wonen.

We richten ons ook naar bedrijven, onderwijsprofessionals, jeugdwerkers en openbare besturen. Vanuit meer dan 50 jaar expertise zoeken we samen antwoorden op de uitdagingen waar zij voor staan. We helpen deze professionals in het creëren van duurzame oplossingen op het vlak van personeelsbeleid, school -en leefklimaat.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Sfeer van vertrouwen met grote autonomie voor de medewerkers.

Groep INTRO maakt al enkele jaren komaf met standaard op kantoor werken. Dat kan ook moeilijk anders met 70 locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel. “Onderweg van en naar een locatie hanteren we het STOP-principe. Dit wil zeggen dat we de voorkeur geven aan stappen of trappen. Lukt dat niet, dan raden we aan het openbaar vervoer te gebruiken.” licht Wouter Detienne coördinator Oost-Vlaanderen toe. “Medewerkers kunnen gebruik maken van Blue Bike. Lukt dat niet, dan staan er deelwagens van Cambio ter beschikking. Als allerlaatste optie gebruiken we de privé wagen.” Daarenboven bevinden de meeste locaties zich op minder dan 10 minuten stappen van een mobiliteitsknooppunt, of zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Op deze manier blijft de verplaatsingstijd van de medewerkers beperkt én dragen we bij aan een duurzame samenleving.

Groep INTRO vertaalt het medewerkersbeleid in 4 kernwaarden: verbinding, eigenaarschap, solidariteit en gelijkheid. Vanuit eigenaarschap is een ruim kader voor tijds-en plaats onafhankelijk werken opgesteld. “Er heerst een sfeer van vertrouwen met grote autonomie voor de medewerkers.” vertelt Wouter. “Zo kunnen we bijvoorbeeld werken tussen 6 uur ’s morgens en 22 uur ’s avonds. Dit geeft voldoende vrijheid om werk en privé te combineren.”

Met 6-wekelijks een resultaatsgericht opvolgingsgesprek tussen élke medewerker en de leidinggevende houdt Groep INTRO de vinger aan de pols. De bespreking van een persoonlijk ontwikkelingsplan maakt deel uit van dit gesprek. Deze ontmoeting versterkt het eigenaarschap van de medewerkers.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Groep INTRO colleague
Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN