Vlaamse Stichting Verkeerskunde: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde, of kortweg de VSV, werd in 1990 door het Vlaams parlement opgericht om de kennis over verkeer en mobiliteit in Vlaanderen te verhogen. Intussen is de VSV uitgegroeid tot een enthousiast team van zo’n 65 medewerkers en nog eens tientallen vrijwilligers.

Samen met verschillende partners streven we naar een mobiliteit zonder verkeersslachtoffers. We willen ervoor zorgen dat mensen zich veilig gedragen in het verkeer. Dat doen we door educatie en sensibilisering naar alle weggebruikers.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Als organisatie zijn we dagelijks in de weer om het verkeer en de mobiliteit in Vlaanderen veiliger en duurzamer te maken. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we al heel lang inzetten op minder, slimmer én veiliger onderweg:

• Thuiswerk was al lang voor corona in onze werking ingeburgerd. Sinds de pandemie is dat nog verder uitgebreid.
• We doen wat we zeggen:
  • Dienstverplaatsingen gebeuren bij voorkeur met de fiets of het openbaar vervoer, er zijn amper collega’s die met de wagen naar ons kantoor vlakbij het station van Mechelen komen en fietsen wordt op alle mogelijke manier gestimuleerd (fietsvergoeding, fietslease, enzovoort).
  • Iedereen die toch regelmatig op de baan moet, doorloopt een intensief educatie- en sensibiliseringstraject over veilig rijgedrag. Al onze dienstwagens zijn uitgerust met een systeem waarmee snelheid en rijgedrag gemonitord wordt.

Werken op basis van vertrouwen, uitgaan van sterktes van mensen en een goede work-life balance zijn altijd al elementen in onze werking geweest. Als Baanbrekende Werkgever willen nu verder inzetten op de uitdagingen die het hybride werken met zich meebrengen: hoe kunnen we blijven inzetten op verbondenheid tussen collega’s en aandacht blijven hebben voor het welzijn van onze medewerkers?

ONTDEK ONZE ORGANISATIEvsv vsv vsv vsv

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER