CERTIFICATIETRAJECT ‘24

Welkom bij de beweging!

Na de shock van de pandemie is dit meer dan ooit het moment om het eigen personeelsbeleid tegen het licht te houden. Hét moment om de eigen keuzes te laten challengen en om binnen te kijken bij andere organisaties die ervoor gekozen hebben de mens centraal te plaatsen in hun beleid rond mobiliteit en hybride werken.

Heb je interesse om met jouw organisatie deel te nemen aan ons volgende certificatietraject? Stuur dan een mailtje naar ruben@wenovate.be en we nodigen je graag uit voor één van onze infosessies.

Hieronder geven we beknopt meer informatie over het certificatietraject. Het traject staat open voor elke organisatie die in België actief is met minimum 20 medewerkers..

Wat is Baanbrekende Werkgever?

Baanbrekende Werkgever is een beweging van Belgische werkgevers die er resoluut voor kiezen om de mens centraal te stellen in hun beleid rond hybride werken en mobiliteit. We werken rond drie pijlers ‘minder onderweg’, ‘slimmer en groener onderweg’ en ‘mensgericht hybride werken’. Lees hier meer over onze pijlers.

Baanbrekende Werkgever is een initiatief van De Lijn, Jobat en Antwerp Management School dat ontstaan is in de zomer van 2020.

Wat is het Certificatietraject Baanbrekende Werkgever?

Om die missie te verwezenlijken hebben we een certificatietraject in het leven geroepen dat focust op het vergaren en uitwisselen van kennis over de thema’s van Baanbrekende Werkgever.

Het certificatietraject Baanbrekende Werkgever bestaat uit drie etappes.

Het maturiteitsrapport omvat een zelfevaluatie volgens een methodiek en vragenlijst uitgewerkt door Antwerp Management School en Ipsos. Het rapport is een spiegel voor jullie personeelsbeleid op 10 componenten van Baanbrekende Werkgever. Naast het bieden van inzicht, blijkt het rapport ook het ideale vehikel om het interne (multidisciplinaire) debat over deze thema’s te faciliteren.

Het leertraject start met een (fysieke) workshop-dag bij Antwerp Management School. Na deze dag vol expertise en inspiratie start er een peer2peer traject waarbij jullie in kleine werkgroepen elk jullie beleid en uitdagingen voorleggen en bespreken.

De bekendmaking van de gecertificeerde organisaties gaat gepaard met een brede mediacampagne waarbij we onze beweging en de gecertificeerde organisaties in de schijnwerpers zetten via de media van Jobat, Mediahuis (o.a. Het Nieuwsblad en De Standaard) en DPG Media (o.a. De Morgen en Het Laatste Nieuws). Er volgt ook een Certification Day, een netwerkevent waarop de gecertificeerde organisaties hun certificaat in ontvangst nemen.

Daarbovenop krijg je als deelnemende organisatie ook toegang tot een netwerk van gelijkgestemde werkgevers die dezelfde thema’s en uitdagingen aanpakken binnen hun organisatie.

We streven er niet naar om een handvol organisaties op een podium te plaatsen. Wel streven we er naar om het leervolume van onze beweging te maximaliseren. Het certificaat is dan ook de bekrachting van het leerproces en vertegenwoordigt het engagement van jullie organisatie om te groeien als Baanbrekende Werkgever. Daarom verwelkomen we zowel organisaties die nog aan het begin staan van hun beleid rond bepaalde thema’s, als organisaties die al heel matuur zijn op één of meerdere van onze pijlers. Het certificaat is een statement, een belofte aan huidige en toekomstige medewerkers, dat jullie aan een organisatie (blijven) bouwen die de medewerker centraal plaatst.

The time is now!

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren bevindt zich op een kantelpunt. Hét moment voor organisaties om de mens centraal te plaatsen in hun beleid rond hybride werken en mobiliteit.

LEES HET CHARTER