CERTIFICATIETRAJECT ‘24

Inschrijven certificatietraject Baanbrekende Werkgever ‘24

Vanaf 1 augustus 2022 openen we de inschrijvingen voor de derde editie van ons certificatietraject!

De focus blijft liggen op het uitwisselen van kennis rond de drie pijlers van Baanbrekende Werkgever: ‘minder onderweg’, ‘slimmer en groener onderweg’ en ‘mensgericht hybride werken’. Lees hier meer over onze pijlers.

Wacht niet te lang om in te schrijven want het aantal plekken is opnieuw beperkt. Het traject staat open voor alle organisaties met minstens 50 medewerkers in België.

Meteen kandidaat stellen?

Je kan je organisatie meteen kandidaat stellen door ons via mail of telefoon te contacteren. We plannen vervolgens een intake gesprek in. Indien we jullie kandidatuur positief evalueren kan je jouw organisatie definitief inschrijven voor het certificatietraject.

Eerst een infosessie volgen?

We organiseren opnieuw infosessies waarbij we alle ins en outs van het certificatietraject toelichten. Schrijf je hieronder in voor één van onze infosessies. We raden je aan om zo snel mogelijk een infosessie te volgen want mogelijks zijn we opnieuw snel volzet.

Waarom nu deel uitmaken van onze beweging?

Het hybride werken en de vraag naar een duurzaam mobiliteitsbeleid brengen heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee. De werkplek, het welzijnsbeleid, het telewerkbeleid, de rol van de leidinggevende, de car policy, en ga zo maar door. Alles wordt herbekeken. En bij alles wordt de vraag gesteld: Is onze organisatie wel klaar voor het talent van morgen?

Binnen deze context van snel evoluerende kennis, nodigen we jouw organisatie graag uit om de eigen keuzes tegen het licht te houden. Verruim je blik door te sparren met gelijkgestemde organisaties, door bij elkaar binnen te kijken, door te leren van elkaars praktijk.

Samen zijn we een pionierende beweging van werkgevers die er resoluut voor kiezen om de mens centraal te zetten in het beleid rond woon-werkverkeer en hybride werken.

Samen zijn we slimmer, samen zijn we baanbrekend.

Wat mag je verwachten van het certificatietraject?

Het certificatietraject Baanbrekende Werkgever bestaat uit drie etappes:

1. INZICHT BIEDEN: Het maturiteitsrapport

is een zelfevaluatie van jullie organisatie volgens een methodiek en vragenlijst uitgewerkt door Antwerp Management School en Ipsos. Jullie personeelsbeleid wordt gebenchmarkt op 10 componenten van Baanbrekende Werkgever. Naast het bieden van inzicht, blijkt het rapport ook het ideale vehikel om het interne (multidisciplinaire) debat over deze thema’s te faciliteren. Er wordt ook gevraagd om een heel specifieke uitdaging te formuleren waarop jullie in het vervolg van het traject zullen focussen.

2. KENNIS UITWISSELEN: Het leertraject

start met een boot camp op de campus van Antwerp Management School. Na deze dag vol expertise en inspiratie gaan jullie verder aan de slag om de geformuleerde uitdaging te vertalen naar een plan van aanpak. Er worden champion sessions en sparring sessions opgezet met andere Baanbrekende Werkgevers om jullie plan van aanpak verder te verrijken.

3. CELEBRATING THE JOURNEY: De bekendmaking

van de gecertificeerde organisaties gaat gepaard met een brede mediacampagne (in november 2023) waarbij we onze beweging en de gecertificeerde organisaties in de schijnwerpers zetten via de media van Jobat, Mediahuis (o.a. Het Nieuwsblad en De Standaard) en DPG Media (o.a. De Morgen en Het Laatste Nieuws). Er volgt ook een Certification Day, een netwerkevent waarop de gecertificeerde organisaties hun certificaat in ontvangst nemen.

Daarbovenop krijg je als deelnemende organisatie toegang tot een actief netwerk van gelijkgestemde werkgevers die met gelijkaardige thema’s en uitdagingen aan de slag zijn binnen hun organisatie.

Voldoet jullie organisatie aan alle vereisten om deel te nemen aan het traject?

De focus van ons traject ligt op het actief uitwisselen van kennis, niet op het behalen van een specifieke norm.

Daarom verwelkomen we zowel organisaties die nog aan het begin staan van hun beleid rond onze thema’s, als organisaties die al heel matuur zijn op één of meerdere van onze pijlers.

We mikken op organisaties met een open blik, die enerzijds actief willen leren van andere organisaties, en die anderzijds ook heel enthousiast hun eigen aanpak en uitdagingen willen delen met andere organisaties.

Het certificaat is dan ook de bekrachtiging van het leerproces en vertegenwoordigt het engagement van jullie organisatie om te groeien als Baanbrekende Werkgever. Het is een belofte aan huidige en toekomstige medewerkers, dat jullie aan een organisatie (blijven) bouwen die de medewerker centraal plaatst.

The time is now!

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren bevindt zich op een kantelpunt. Hét moment voor organisaties om de mens centraal te plaatsen in hun beleid rond hybride werken en mobiliteit.

LEES HET CHARTER