CERTIFICATIETRAJECT ‘25

Inschrijven certificatietraject Baanbrekende Werkgever ‘25

Vanaf 1 april 2023 openen we de inschrijvingen voor de vierde editie van ons certificatietraject! Het certificatietraject Baanbrekende Werkgever ’25 start in januari 2024.

Wacht niet te lang om in te schrijven want het aantal plekken is opnieuw beperkt. Het traject staat open voor alle organisaties met minstens 50 medewerkers in België.

We organiseren infosessies waarbij we alle ins en outs van het certificatietraject toelichten. Schrijf je hieronder in voor één van onze infosessies.

Wat mag je verwachten van het certificatietraject?

Door deel te nemen aan ons certificatietraject krijg je toegang tot een actief netwerk van gelijkgestemde werkgevers die met gelijkaardige thema’s en uitdagingen aan de slag zijn binnen hun organisatie.

Het certificatietraject bestaat uit de volgende drie etappes:

1. INZICHT + UITDAGINGEN EN OBSTAKELS BESPREKEN:

Het maturiteitsrapport is een zelfevaluatie van jullie organisatie volgens een methodiek en vragenlijst uitgewerkt door Antwerp Management School.

Jullie personeelsbeleid wordt gebenchmarkt op 10 componenten van Baanbrekende Werkgever. Deze componenten worden ingedeeld in drie pijlers: Minder onderweg (Hybride werken, werkplek, team afspraken), Slimmer en groener onderweg (groene vloot, modal shift, fietscultuur, duurzame dienstverplaatsingen) en Duurzaam werk (welzijn, verbondenheid en talentontwikkeling).

Het rapport is geen evaluatie maar wordt aangewend om intern een open en multidisciplinair debat te voeren over jullie uitdagingen en obstakels binnen de pijlers van Baanbrekende Werkgever.

Er wordt tenslotte gevraagd om één heel specifieke uitdaging te formuleren waarmee jullie in het leertraject stappen.

2. KENNIS UITWISSELEN:

Het leertraject start met een boot camp op de campus van Antwerp Management School. Na deze dag vol expertise en inspiratie gaan jullie verder aan de slag om de geformuleerde uitdaging te vertalen naar een plan van aanpak. Er worden champion sessions en sparring sessions opgezet met andere Baanbrekende Werkgevers om jullie plan van aanpak verder te verrijken.

Aan het einde van het jaar dienen jullie het plan in waarmee jullie de uitdaging gaan aanpakken binnen jullie organisatie.

3. CELEBRATING THE JOURNEY:

De bekendmaking van de gecertificeerde organisaties gaat gepaard met een brede mediacampagne (in november) waarbij we onze beweging en de gecertificeerde organisaties in de schijnwerpers zetten via de media van Jobat, Mediahuis (o.a. Het Nieuwsblad en De Standaard) en DPG Media (o.a. De Morgen en Het Laatste Nieuws). , een netwerkevent waarop de gecertificeerde organisaties hun certificaat in ontvangst nemen.

Vanaf dat moment kunnen jullie het certificaat ook inzetten in jullie eigen rekrutering of employer branding.

Er volgt ook een Certification Day, een baanbrekend netwerkevent waarop we onze beweging vieren en de gecertificeerde organisaties hun certificaat in ontvangst nemen.

Voldoet jullie organisatie aan alle vereisten om deel te nemen aan het traject?

De focus van ons traject ligt op het actief uitwisselen van kennis, niet op het behalen van een specifieke norm.

Daarom verwelkomen we zowel organisaties die nog aan het begin staan van hun beleid rond onze thema’s, als organisaties die al heel matuur zijn op één of meerdere van onze pijlers.

We mikken op organisaties met een open blik, die enerzijds actief willen leren van andere organisaties, en die anderzijds ook heel enthousiast hun eigen aanpak en uitdagingen willen delen met andere organisaties.

Het certificaat is dan ook de bekrachtiging van het leerproces en vertegenwoordigt het engagement van jullie organisatie om te groeien als Baanbrekende Werkgever. Het is een belofte aan huidige en toekomstige medewerkers, dat jullie aan een organisatie (blijven) bouwen die de medewerker centraal plaatst.

The time is now!

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren bevindt zich op een kantelpunt. Hét moment voor organisaties om de mens centraal te plaatsen in hun beleid rond hybride werken en mobiliteit.

LEES HET CHARTER