CERTIFICATIETRAJECT ‘26

Inschrijven certificatietraject Baanbrekende Werkgever ‘26

We openen de inschrijvingen voor de vijfde editie van ons certificatietraject! Het certificatietraject Baanbrekende Werkgever ’26 start in januari 2025.

Wacht niet te lang om in te schrijven want het aantal plekken is opnieuw beperkt. Het traject staat open voor alle organisaties met minstens 50 medewerkers in België.

We organiseren infosessies waarbij we alle ins en outs van het certificatietraject toelichten. Schrijf je hieronder in voor één van onze infosessies.

Wat zeggen de deelnemers over Baanbrekende Werkgever?

Wat mag je verwachten van het certificatietraject?

Door deel te nemen aan ons certificatietraject krijg je toegang tot een actief netwerk van gelijkgestemde werkgevers die met gelijkaardige thema’s en uitdagingen aan de slag zijn binnen hun organisatie.

Het certificatietraject bestaat uit de volgende drie etappes:

1. EEN OPEN GESPREK OVER UITDAGINGEN EN OBSTAKELS:

Alvorens in een lerend netwerk te sparren met andere HR-professionals vinden we het belangrijk een intern gesprek te voeren over over jullie uitdagingen en obstakels als werkgever.

Dit open gesprek, waarbij diverse perspectieven uit de organisatie het woord krijgen, is onze manier om positief kritisch naar het eigen personeelsbeleid te kijken. Dit gesprek kan ook helpen om het thema en de uitdaging te formuleren waarmee jullie in het leertraject stappen.

Om de positief kritische stemmen uit de organisatie aan bod te laten komen hanteren we een methodiek en vragenlijst uitgewerkt in samenwerking met Antwerp Management School.

2. KENNIS UITWISSELEN:

Het leertraject start met een bootcamp op de campus van Antwerp Management School. De bootcamp is dé kickstart van ons lerend netwerk. Je ontmoet er experten en andere gelijkgestemde werkgevers waarmee je doorheen het jaar zal samenwerken.

Vervolgens worden er doorheen het jaar heel wat leermomenten opgezet zoals champion sessions en sparring sessions die jullie helpen de geformuleerde uitdaging te vertalen naar een goed onderbouwd plan van aanpak.

Aan het einde van het jaar dien je het plan van aanpak in. Hierin beschrijf je de realisaties en de vervolgstappen waarmee je de (in het begin van het traject) geformuleerde uitdaging binnen de organisatie aanpakt.

3. EMPLOYER BRANDING:

De bekendmaking van de gecertificeerde organisaties gaat gepaard met een brede mediacampagne in november. We zetten op dat moment de mediapower in van Jobat en haar twee moederbedrijven: DPG Media (o.a. De Morgen en Het Laatste Nieuws) en Mediahuis (o.a. Het Nieuwsblad en De Standaard). Zo hebben we onder meer een dedicated magazine van Baanbrekende Werkgever dat als exclusieve bijlage bij de weekendeditie van De Standaard zit.

Vanaf dat moment kunnen jullie het certificaat een volledig jaar inzetten in jullie eigen rekrutering of employer branding. Voeg het certificaat toe aan jullie vacatureteksten en vertel in de sollicitatieprocedure wat het voor jullie betekent om een Baanbrekende Werkgever te zijn. De ervaring leert ons dat dit een belangrijke kapstok is om het met de sollicitant te hebben over de People en Planet thema’s waar jullie op inzetten.

Tenslotte volgt er ook een Certification Day, een baanbrekend netwerkevent waarop we onze beweging vieren en de gecertificeerde organisaties hun certificaat in ontvangst nemen.

Voldoet jullie organisatie aan alle vereisten om deel te nemen aan het traject?

De focus van ons traject ligt op het actief uitwisselen van kennis, niet op het behalen van een specifieke norm.

We mikken op organisaties met een open blik, die enerzijds actief willen leren van andere organisaties, en die anderzijds ook heel enthousiast hun eigen aanpak en uitdagingen willen delen met andere organisaties.

Het certificaat is dan ook de bekrachtiging van het leerproces en vertegenwoordigt het engagement van jullie organisatie om te groeien als Baanbrekende Werkgever. Het is een belofte aan huidige en toekomstige medewerkers om te (blijven) bouwen aan een organisatie die mens en planeet integreert met de business doelstellingen.

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.