Een aangename werkplek geeft een enorme boost

Hybride werken is niet nieuw bij Securex. Maar het bedrijf zet nu een volgende stap, met een vooruitstrevend thuiswerkbeleid en een hertekening van de kantoren.

Matthias Van Milders
15 november 2021

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
Securex

“Vanaf begin volgend jaar verwachten we dat elke medewerker minstens één keer per week naar kantoor komt”, opent Joëlle Helbig, Chief Customer Experience & HR director ad interim. “Verbondenheid zit in het DNA van Securex. Dat ene moment is dan ook een minimum. Geregeld zullen we evalueren en indien nodig bijsturen. Elke medewerker maakt afspraken samen met de leidinggevende en het team. De behoeften van onze klanten, individuele taken, verantwoordelijkheden en prioriteiten zullen bepalen waar je best werkt. Een vaste dag om thuis te werken vinden we voorbijgestreefd.”

Verbondenheid

“Onze gebouwen geven we vorm naargelang de activiteiten die er plaatsvinden. We gaan naar drie types. In de grote regionale hoofdkantoren zoals in Brussel, Luik en Gent streven we vooral naar verbondenheid en samenwerking. Medewerkers vinden er verschillende zones die ze kunnen gebruiken naargelang hun activiteit. De kleinere kantoren zijn voornamelijk gericht op interactie met onze klanten en partners. In een aantal kleinere meeting points hebben we geen permanente aanwezigheid, maar kunnen we klanten en partners wel ontvangen wanneer nodig.”

Leuk op kantoor

“Bij zo’n grote verandering is het cruciaal dat iedereen mee is. Enkele early adopters vormen een community van ambassadeurs. We communiceren zeer helder en focussen daarbij op begeleiding bij verandering. Voor sommigen is dit een grote stap, zeker na anderhalf jaar thuiswerk door corona. Hen willen we niet bruuskeren, maar wel duidelijk maken dat het leuk is op kantoor.”
“Onze visie rond de ‘New Way of Working’ baseren we op bevragingen bij onze medewerkers. Bij Securex is het HR-beleid gestoeld op vertrouwen, maar ook op ownership en verantwoordelijkheid. We verwachten dat medewerkers doordacht bepalen waar en wanneer ze werken.”
“Wil je jonge getalenteerde medewerkers aantrekken, dan is een aangename, hedendaagse werkomgeving belangrijk. In Gent en Luik zitten we in volledig nieuwe gebouwen. Dat zorgt voor dynamiek en geeft onze medewerkers een enorme boost.”