Groeien in een bedrijf dat steeds in beweging is

Elk jaar komen er bij Telenet Group zo’n driehonderd nieuwe jobs bij. De helft daarvan gaat naar eigen medewerkers. Dat Telenet intern doorgroeien erg belangrijk vindt, staat dus als een paal boven water. Meer nog, met initiatieven als Learning Weeks, de tool Expedition T en interne stagetrajecten krijgen alle collega’s bij Telenet het hele jaar door de kans om hun talenten te ontplooien.

Lisa Meyers/Bureau44 - Rafaël Balrak
07 november 2023

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

“Telenet past zich voortdurend aan de veranderende wereld aan”, zegt Kirsten Florentie, verantwoordelijke voor People & Workplace. “We willen dat onze medewerkers met ons meegroeien. Dat is een gedeelde verantwoordelijkheid – iets wat we doen voor mekaar. We moedigen onze collega’s aan om zich te ontwikkelen en inzetbaar te blijven, wat zowel Telenet Group als henzelf persoonlijk helpt om overal het beste uit te halen. Vorig jaar organiseerden we onze Learning Weeks voor de eerste keer en lanceerden we Switch en Expedition T.”

Learning Weeks

Vijf weken lang verbreedden Telenet-medewerkers heel gericht hun horizon. Op het programma stonden vier keynotes over leren en maar liefst 166 leersessies rond uiteenlopende thema’s. In de GROW-village stelden de verschillende afdelingen zichzelf uitgebreid voor, zodat collega’s een helder beeld kregen van de groeikansen die bij Telenet voor het rapen liggen. “Het was een inspirerend evenement, dat mensen samenbracht en energie gaf”, blikt Kirsten terug.

Dankzij de Learning Weeks waait er een frisse wind door de organisatie, zo tonen de cijfers aan. “Een derde van de 1.027 deelnemers had nog nooit een vrijblijvende learning gevolgd”, aldus Kirsten. “De helft wil zich graag verdiepen in de topics waarvan ze mochten proeven. Zestig procent ziet nu duidelijk(er) waar hun groeikansen liggen en hoe ze die kunnen grijpen. Ook vindt zeventig procent van onze collega’s ons leeraanbod nu toegankelijker. Daar zijn we heel tevreden mee.”

Switch Internships

Tot het aanbod behoren ook de stages van Switch. Tony Amegbedji schreef zich er vorig jaar voor in. “Na vijf jaar bij Telenet had ik het gevoel dat ik meer kon dan wat ik deed, en ik wou ontdekken wat er nog mogelijk was binnen ons bedrijf”, zegt hij. “Mijn teamleider en ik kwamen snel tot de conclusie dat ik niet verticaal wou groeien, maar wel horizontaal, om zo mijn digitale talenten verder te ontwikkelen.”

Met Switch zette Tony zijn gedroomde zijstap. Nu is hij Digital Content Coördinator. Alles wat bezoekers zien gebeuren op telenet.be, is het werk van Tony en zijn collega’s. “Het was een intensief programma, maar ook heel boeiend. In de eerste fase leer je jezelf beter kennen en hoe goed je match met de rol is. Daarna volg je trainingssessies, en ten slotte loop je stage en mag je je eigen case uitwerken. Ik ontdekte nieuwe dingen over mezelf, zoals dat ik graag leiding geef en coördineer. Dankzij deze stage wist ik: dit is de richting die ik uit wil.”

Expedition T

Met het online platform Expedition T krijgen de medewerkers van Telenet een helder zicht op hun sterktes en ambities. Vervolgens matcht AI hun profiel met specifieke learnings of vacatures. “Een groot pluspunt is dat we nu veel beter weten wat voor diverse talenten we in huis hebben”, zegt Kirsten. “Wat bleek? Onze collega’s barsten niet alleen van het professioneel talent, maar zijn bijvoorbeeld ook muzikaal begaafd. Dat kwam zelfs opvallend vaak naar voren. Zo konden we, in het grootste geheim, een koor van collega’s samenstellen dat met een prachtige show de Learning Weeks afsloot. Het Telenetkoor viel bij iedereen zo in de smaak dat we met z’n allen nu al uitkijken naar hun volgende hit.”

Toch geen zangtalent? Geen probleem!

Nog een opmerkelijk initiatief binnen, is het Apollo-project. “Dat is een programma voor iedereen die Telenet wil helpen innoveren, en zo ook zelf iets bijleren”, zegt Tony. “Je volgt een groepstraining rond een bepaald thema en daarna ga je samen aan de slag. Na zes maanden mag je jouw innovatieproject voorstellen aan het directiecomité.”

Voor ‘accelerators’ – collega’s met extraveel ambitie en die (nog) sneller willen groeien – biedt Telenet tot slot persoonlijke trajecten aan, met speciale assessments en bootcamps die een uniek groeipad mogelijk maken.

Ontdek alle vacatures bij Baanbrekende Werkgever Telenet hier