Lokaal Bestuur Wuustwezel: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter


In het noorden van de provincie Antwerpen, dicht bij de grens met Nederland ligt Wuustwezel. Een grote gemeente wat oppervlakte betreft, maar eerder bescheiden op het vlak van bevolking. Deze gemeente bevat dan ook heel wat groen (bos en heide) en nog uitgestrekte landbouwgebieden. Ideaal voor wie het drukke stadsleven even wil ontvluchten en wil inruilen voor een gezonde portie rust en ontspanning.

Het lokaal bestuur met meer dan 230 medewerkers werkt dagelijks aan een efficiënte en kwalitatieve dienstverlening waarbij de inwoners van Wuustwezel en hun wensen centraal staan. Vijf kernwaarden vormen een rode draad in onze werking: respect, integriteit, dynamiek, verantwoordelijkheidszin en professionaliteit.

Samen zorgen we ervoor dat Wuustwezel ook in de toekomst ruimte heeft om te spelen, te leren, te sporten, te ondernemen, te werken, …
Kortom, in Wuustwezel is er ruimte om te leven ... en dit voor iedereen.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Als lokaal bestuur maken we werk van duurzame oplossingen en een vernieuwende aanpak. Daarvoor hebben we medewerkers met verschillende talenten nodig die met veel goesting en enthousiasme vorm willen geven aan de toekomst van Wuustwezel.

In 2020 ondertekenden wij het charter voor baanbrekende werkgever. Hiermee verklaarden wij onze intentie om de 3 pijlers op te nemen als fundament in ons HR-beleid:

Minder onderweg
Binnen onze organisatie is er een thuiswerkbeleid van kracht waarbij we een goede balans formuleren tussen telewerk en het werken op kantoor. Onze dienstverlening richting de burger primeert: we willen bereikbaar zijn en warme, klantvriendelijke service bieden, maar tegelijkertijd hechten we belang aan een prikkelvrije omgeving waar onze medewerker ongestoord en efficiënt kan werken.

Slimmer en groener onderweg
Wuustwezel heeft een sterke fietscultuur. Heel wat medewerkers komen dan ook met de fiets. Er zijn fietsenstallingen en douches ter beschikking, we geven de maximale fietsvergoeding, we hebben dienstfietsen ter beschikking,… Als kers op de taart maken we in 2022 werk van fietsleasing!

Mensgericht hybride werken
In 2022 zetten we met overtuiging ons engagement van Baanbrekende Werkgever verder om onze medewerkers resoluut centraal te plaatsen in de nieuwe manier van werken, met aandacht voor een duurzaam klimaat en het welbevinden van onze medewerker.

ONTDEK ONZE ORGANISATIELokaal Bestuur Wuustwezel duurzaam vervoer Lokaal Bestuur Wuustwezel colleagues BekLokaal Bestuur Wuustwezelaert colleagues

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN