Stad Gent: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Kinderbegeleiders, stratenmakers, psychologen, maatschappelijk werkers, zorgkundigen, boekhouders, erfgoedbewakers, loodgieters, leidinggevenden … bijna 10.000 ‘Gentsters’ smijten zich samen voor Gent en de Gentenaars. Want dat is wat ons verbindt: de liefde voor onze mooie stad. Een stad die net dat tikkeltje anders is, waar normen verlegd worden, en waar we steeds op zoek zijn naar verbinding met elkaar.

Bij de Stad Gent willen we dat het vooruit gaat, we willen dat het bougeert. In alles wat we doen, vertrekken we vanuit onze organisatiewaarden: open, betrokken, creatief en doelgericht, en de daarop gebaseerde drie principes: meer mens, minder regels, meer oplossingen. Dat is hoe we met elkaar en onze opdrachten omgaan.

Is het altijd makkelijk? Nee. Is het de moeite waard? Altijd. Het gaat niet om de fouten die we soms maken, wel om de juiste houding bij het proberen. (Neute mag, pleuje niet)

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Eerst stappen, dan trappen, openbaar vervoer en personenwagen. Het ‘stop’-principe is de basis van ons duurzaam en flexibel bedrijfsvervoerplan. 85 procent van de collega’s laat de wagen thuis om duurzaam naar het werk te komen. Dat kan met een van onze pendelfietsen, klassiek of elektrisch, met een terugbetaald openbaarvervoersabonnement, een mooie fietsvergoeding of een combinatie. Van de ene naar de andere locatie? Daarvoor staat steeds een dienst- of plooifiets klaar.

We doen dus al veel, kennis die we met plezier delen, maar er valt ook nog heel wat te leren. Zo is er ons recent uitgewerkte telewerkbeleid, en ook voor tijdsonafhankelijk werken ronden we de pilootfase bijna af. En alle inspiratie over betrokkenheid, verbondenheid en een welzijnsbeleid dat aangepast is aan het nieuwe hybride werken is meer dan welkom. We vinden het dus bijzonder interessant om in dit leertraject in gesprek te gaan met andere werkgevers en hun tips en feedback mee te nemen naar onze werkvloer.

De drie pijlers van Baanbrekende Werkgever sluiten bovendien mooi aan bij de waarden van onze organisatie. Het welzijn van de medewerker staat duidelijk centraal. Baanbrekende Werkgever focust bovendien op de ambitie om te groeien, de wil om bij te leren. Ook daar zien wij een duidelijke match. We zijn een lerende organisatie. We luisteren naar elkaar en leren van anderen. Daarbij houden we steeds vast aan de richting die we hebben ingeslagen en die echt bij ons past, al is de weg niet altijd effen.”

ONTDEK ONZE ORGANISATIEStad Gent collega's met fietsen

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN