Een initiatief van
Voor mens en milieu
Er is er geen zoals wij: onze opdracht is uniek, wij ook. Aquafin is de enige speler die op deze manier en op deze schaal aan afvalwaterzuivering - en meer - in Vlaanderen doet. Met meer dan 1.200 medewerkers beheren we 350 rioolwaterzuiveringsinstallaties, 7.000 kilometer leidingen en 2.000 bovengemeentelijke pompstations en bergbezinkingsbekkens.
Dat doen we op steeds meer innovatieve manieren, terwijl we nieuwe services en dienstverleningen exploreren. Zo verbinden we mensen met mensen met water met technologie.
Bij Aquafin werken teamspelers pur sang. Mensen die het team boven alles zetten, banden smeden als geen ander en daar hun energie uit halen. Niet alleen connecteren we met teamleden, maar ook met andere afdelingen, andere en nieuwe disciplines, en met klanten, lokale besturen, overheid, leveranciers, met alle stakeholders.
Tegelijkertijd kan een Aquafinner probleemloos autonoom werken en zelf knopen doorhakken in wisselende, soms zelfs onzekere omstandigheden. Die individuele verantwoordelijkheid én onze maatschappelijke bijdrage geven ons een echte drive!
Veel bedrijven herdenken vandaag hun kantoorconcept met het oog op het hybride werken dat zijn intrede deed tijdens corona. Aquafin sleutelde voordien al aan het ontwerp van een futureproof werkomgeving met een duidelijke visie op ‘bricks, bytes en behaviour’. Dat vertaalde zich in een gloednieuwe Campus Aquafin die op 1 september zijn deuren opende. Op de plek van het oude hoofdkantoor herrees de werkplek van de toekomst. Campus Aquafin staat niet alleen voor een gebouwrenovatie maar voor een complete transformatie, helemaal afgestemd op de verwachtingen van vandaag én morgen.
Dat baanbrekende trekken we o.a. door in de ecologische, maatschappelijk verantwoorde keuzes die we maakten voor Campus Aquafin. Heel wat materialen uit het oude gebouw werden opgefrist en opnieuw gebruikt, tot de klinkers van de oude parking toe. De Campus, een BEN-gebouw, wordt verwarmd en gekoeld door middel van riothermie, ofwel gerecupereerde warmte uit de rioolbuis in de straat, een techniek voor het eerst toegepast in Vlaanderen. Ook de buitenkant van het gebouw valt op als een groene oase midden in een industriegebied. Het gebouw werd bekleed met duurzaam, inheems hout en door de weinige verharding kan het regenwater op vele plaatsen in de bodem infiltreren. Het afstromende regenwater van de parking komt terecht in wadi’s en ook de groendaken vangen veel water op. Opgevangen regenwater wordt gebruikt voor het spoelen van de toiletten.
Naast de duurzame campus, kunnen onze medewerkers ook kiezen uit een netwerk van werkplekken: drie satellietkantoren in Gent, Herentals en Leuven, een twintigtal dienstgebouwen bij onze waterzuiveringsinstallaties in heel Vlaanderen en uiteraard thuis. Mensgericht hybride werken betekent voor Aquafin: je slim verplaatsen en je werk organiseren op basis van je activiteiten. Van de campus maken we een katalysator voor ontmoetingen. Voor elke werkvorm zijn er aangepaste werkplekken zoals concentratie- en dynamische werkplekken, projecttafels, brainstormruimtes, belcellen, aanlandplekken en heel wat ruimtes die informele ontmoetingen en gesprekken ondersteunen. De campus is plek waar openheid en connectie centraal staat en waar verbinden met collega’s, professionele partners en onze omgeving gestimuleerd wordt.
Ook zonder dag-in-dag-uit fysiek samen te zitten, kan je straffe resultaten neerzetten. Mét de nodige afspraken rond verbinding, resultaten, kennis delen en samenwerking. En die maak je aan de hand van de Aquafin werkt!-cirkel, een tool waarmee elk team praktisch aan de slag kan gaan. In ons HR-beleid besteden we veel aandacht aan talentontwikkeling, samenwerken, welzijn, de werk-privé balans en hoe je daar als team mee omgaat als je niet meer hele dagen fysiek samen zit. Dat leverde ons dit jaar nog de titel van HR ambassadeur op, en nu dus ook Baanbrekende Werkgever 2022.
Een initiatief van
Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.
SCHRIJF JE HIER INEen initiatief van