Een initiatief van
De FSMA, voluit Financial Services and Markets Authority ofwel Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten, heeft als centrale missie de bescherming van de (financiële) consument. Deze missie is heel breed: zo is ze de beurswaakhond en waakt ze tevens over correct gedrag van financiële instellingen en draagt ze ook bij tot een betere financiële educatie van de bevolking.
Als financieel toezichthouder biedt ze een job met impact in het hart van de financiële sector. Lees je krantenkoppen als ‘Cryptoaanbieders krijgen strengere regels opgelegd’, dan zit de FSMA daar voor iets tussen!
De FSMA telt 370 medewerkers. Binnen de FSMA is plaats voor een ruime waaier aan profielen: auditors, juristen, economisten, financieel analisten, actuarissen, informatici, data-analisten, dossierbeheerders, management assistants, …
Werken bij de FSMA is werken in het algemeen belang. We zoeken dan ook mensen die nieuwsgierig zijn en blijven, de evoluties in de sector willen volgen, risico’s kunnen detecteren en die in dialoog kunnen gaan met de hoogste leiding van de ondernemingen onder toezicht. Bij de FSMA kan je zowel voor de intellectuele uitdaging gaan als voor de hands-on aanpak, als het maar resultaat oplevert voor de bescherming van de financiële consument.
Als toezichthouder wil de FSMA een voortrekker zijn – en dus ook een baanbrekende werkgever.
Mensgericht hybride werken
Bij de FSMA staat de medewerker centraal. Wij investeren heel sterk in onze medewerkers, van bij de prille aanvang met een sterke onboarding en omkadering nadien (o.a. via een interactief integratietraject waarin nieuwkomers concrete dossiers oplossen) en verder gedurende hun volledige loopbaan door het voortdurend stimuleren van de individuele groei van medewerkers. Levenslang leren is een evidentie. De sector evolueert razendsnel, we moeten onze voelhorens uitsteken, de evoluties begrijpen, nieuwe wetgeving implementeren en nieuwe toezichtsinstrumenten bedenken, ons punt kunnen maken in een steeds wijzigend communicatielandschap en intern steeds meer efficiëntie nastreven.
De FSMA draagt het welzijn van haar medewerkers, zowel fysiek als mentaal, hoog in het vaandel: wij bieden goede verzekeringen voor medische kosten (hospitalisatie, zware ziekte en ambulante kosten) aan, naast opleidingen rond mentale veerkracht en individuele coachings.
Voor collega’s die tijdelijk uitvallen zet de FSMA zelf re-integratietrajecten op (met aangepaste uurroosters en takenpakketten en nieuwe functiemogelijkheden).
Daarnaast is er aandacht voor flexibiliteit, werkbaar werk, interne mobiliteit, en talrijke teambuilding initiatieven (o.a. Kubb-tornooi over de middag, sport- en culturele activiteiten, …).
Minder onderweg
De omschakeling naar een hybride vorm van werken, waarin kantoordagen worden afgewisseld met structureel telewerk is een ‘blijver’! In 2021 werd een hernieuwde, structurele telewerkregeling uitgewerkt voor de toekomst. De medewerkers ontvangen een budget om bijkomend kantoormateriaal te kopen voor thuiswerk (bv. voor bureaustoel, muis, extra beeldscherm of headset) en een maandelijkse thuiswerkvergoeding om andere kosten te dekken (bv. elektriciteit).
Slimmer & groener onderweg
Er zijn geen bedrijfswagens bij de FSMA. Onze kantoren zijn gelegen in het centrum van Brussel en perfect met het openbaar vervoer en de fiets bereikbaar.
De FSMA neemt de volledige kostprijs van abonnementen voor trein, tram, metro en bus ten laste en komt tussen in een parkeerabonnement nabij het station of de halte. Daarnaast sensibiliseert de FSMA de medewerkers voor het opbouwen van een fietscultuur voor hun woon-werkverkeer. Er staat een ingerichte en beveiligde fietsenstalling ter beschikking van de fietsende medewerkers en er wordt hun een maximale fietsvergoeding van € 0,24/km uitgekeerd.
Een initiatief van
Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.
SCHRIJF JE HIER INEen initiatief van