Lokaal Bestuur Herenthout: Baanbrekende Werkgever '23

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

In Herenthout is het gezellig, ontmoeten we elkaar, is iedereen gelijk, werkt iedereen mee, en verzekeren we de toekomst.

Het lokaal bestuur met zijn 120 medewerkers zet zich iedere dag met hart en ziel in om deze missie en visie in de praktijk waar te maken zodat onze burgers en bezoekers ook graag in ‘Huirtuit’ vertoeven.

Vanuit deze visie werken wij ook intens samen in het samenwerkingsverband Neteland:

• Grobbendonk
• Herentals
• Herenthout
• Olen
• Vorselaar

Met de HR-collega's van de vijf besturen bundelen we krachten. Samen zorgen we ervoor dat 1.400 medewerkers zich ten volle willen en kunnen geven voor onze inwoners.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

De vijf besturen van Neteland werken samen aan organisatiecultuur en het welbevinden van onze medewerkers. We doen er alles aan om de betrokkenheid en verbondenheid tussen medewerkers, teams en besturen te versterken binnen het kader van hybride mensgericht werken.

Ook streven we ernaar om de veerkracht en het welzijn van medewerkers te verhogen. We willen dat elk individu zich kan herkennen in en verbinden met de normen en waarden van de organisatie. Dit doen we aan de hand van acties op niveau van Neteland en het eigen lokaal bestuur.

1. Onze focus ligt op aandacht voor veerkracht en verbinding:

Welzijn bespreekbaar maken
• Op personeelsevents nodigen we inspirerende sprekers uit om het thema welzijn bespreekbaar te maken.
• We grijpen de tiendaagse van de geestelijke gezondheid aan als opportuniteit om acties over veerkracht uit te werken en het belang hiervan te onderstrepen.

Veerkracht
• We organiseren trainingsmogelijkheden over verbindende communicatie en time management.

Plezier op de werkvloer
• Naast de gevestigde waarden zoals een personeelsfeest, sport- en cultuurdag of teambuilding, doen we ludieke acties doorheen het jaar. Voorbeelden hiervan zijn een complimentenmaand, fruit@work, een verwen-je-collega-week,…

Plezier naast de werkvloer
• We laten bewust ruimte tijdens personeelsbijeenkomsten om te netwerken.
• We nemen met alle vijf besturen deel aan Levensloop.
• We organiseren acties om geld in te zamelen voor de Warmste Week.

2. Daarnaast werken we al aan slimme en groene mobiliteit. We stimuleren maximaal verplaatsingen met de fiets en openbaar vervoer.

3. Alle besturen binnen Neteland hebben ook een uitgewerkte policy voor hybride werken of activity based working. In alles wat we doen primeren onze inwoners: we willen een laagdrempelig, warme en professionele hulp- en dienstverlening bieden. Tegelijkertijd hechten we belang aan een omgeving waar onze medewerkers optimaal kunnen werken. Soms is dat in een prikkelvrije omgeving, soms is dat in een stimulerende omgeving.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEDeel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN