Lokaal Bestuur Kortrijk: Baanbrekende Werkgever '23

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Elke dag zetten meer dan 1800 collega’s zich in voor de Kortrijkzaan. Ons aanbod qua dienstverlening is zeer divers. Denk maar aan sport, cultuur, burgerzaken, kinderopvang, thuiszorg, sociale tewerkstelling, onderwijs, integratie, stadsontwikkeling, huisvuilophaling, groen, parkeerbeleid, armoedebestrijding, schuldhulpverlening, evenementen, economie, wegenwerken, woonzorgcentra, duurzame mobiliteit, HR, …

De uitdagingen voor de diensten en de medewerkers zijn groot en evolueren voortdurend. Kortrijk als werkgever wil daarom een plek zijn waar mensen met een zeg- en doe-mentaliteit mee kunnen bouwen aan een toekomstgerichte organisatie. Samen zorgen we ervoor dat het aanbod afgestemd is op de wensen en behoeften van de inwoners van stad Kortrijk, samen maken we van Kortrijk de beste stad van Vlaanderen.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Kortrijk wil de Beste Stad van Vlaanderen zijn. Als organisatie kiezen wij voor op-en-top klantentevredenheid dankzij snelle en slimme dienstverlening. We zijn een stad waar iedereen meetelt. Kortrijk is trendsetter in Vlaanderen vanuit sterke partnerships en dankzij de inzet van medewerkers met een zeg- en-doe-mentaliteit.

Om die visie waar te kunnen maken vragen we heel wat wendbaarheid van onze medewerkers. Onze stad als organisatie en werkgever werd helemaal hertekend. We blijven onszelf continu in vraag stellen en waar nodig verbeteringen aanbrengen. Er werd een traject opgezet waarbij we samen met de medewerkers onze waarden bepaalden die onze cultuur vorm geven. Medewerkers en organisatie bouwen nu samen verder op die waarden: Divers, Ondernemend, Open en Samen.

Kortrijk heeft straffe klimaatplannen voor haar inwoners, maar toont ook zelf het goede voorbeeld in een Bedrijfsmobiliteitsplan: het eigen wagenpark werd vergroend, medewerkers maken gebruik van elektrische (cargo)fietsen voor dienstverplaatsingen, het gebruik van fiets en openbaar vervoer voor woon-werkverkeer wordt zeer sterk gepromoot, we kiezen voor plaats- en tijdonafhankelijk werken…

Ook op vlak van welzijn heeft Kortrijk duidelijke ambities. Via ons welzijnsbeleid leggen we de focus op werkbaar werk waarin we pleiten voor veerkrachtige medewerkers. We werken via een samenhangende en structurele aanpak aan duurzame acties die medewerkers aanzetten tot een gezondere en gelukkigere levensstijl met een goede balans tussen werk en privé.

Kortrijk
Ook als werkgever legt Kortrijk de lat hoog voor zichzelf. Vanuit de 3 V’s - vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen - bouwen we onze organisatie verder uit in het belang van goede dienstverlening en loopbaanperspectieven. We werken aan onze interne communicatie en zetten in op sterk mens- en resultaatgericht leiderschap om onze medewerkers te laten groeien en te verbinden met elkaar en met de organisatie.

ONTDEK ONZE ORGANISATIELokaal Bestuur Kortrijk Lokaal Bestuur Kortrijk Lokaal Bestuur Kortrijk colleague

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN