Lokaal Bestuur Brasschaat: Baanbrekende Werkgever '23

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Met meer dan 38 000 inwoners en bijna voor elke inwoner een laanboom is Brasschaat één van de meest groene randgemeenten in het noorden van Antwerpen.

Ons lokaal bestuur stelt meer dan 420 werknemers te werk binnen gemeente, OCMW en onderwijs.
Samen met hen werken we aan een kwalitatieve dienstverlening voor onze burgers die steunt op enkele peilers:

• We staan voor jou klaar op 101 manieren.
• Brasschaat is een fantastische plek om te wonen, werken en leven
• Samen kunnen we meer.
• Duurzaamheid is voor iedereen van belang
• Innovatie helpt ons verder.

Kortom, Brasschaat biedt de gezelligheid van een dorp en het aanbod van een stad.

Visie:
Brasschaat engageert zich dan ook om een uitstekende levenskwaliteit te bieden. Meer nog: we willen tot de aangenaamste gemeentes van de ruime regio behoren. Mensen van alle leeftijden komen naar Brasschaat om er te wonen, te werken, naar school te gaan, te ondernemen, te verblijven en de vrije tijd te beleven. Dat voelt voor hen als thuiskomen. Ook als aantrekkelijke werkgever zijn we voor veel mensen de eerste keuze.

Missie:
Brasschaat biedt burgers, verenigingen en ondernemers een voortreffelijke dienstverlening.
Klantvriendelijkheid en efficiënte (interne) organisatie staan daarbij centraal.
Dit realiseert de gemeente Brasschaat door als organisatie continu te leren, groeien, verbeteren, evolueren en innoveren.
Brasschaat maakt haar ambities waar binnen een gezond financieel kader. De gemeente beheert het budget bewust en maakt weloverwogen keuzes. Elke uitgave draagt bij aan het realiseren van de missie en visie van de gemeente.

Waarden:
• Onze klant staat centraal
• Wij zijn:
- Onderscheidend en innovatief
- Open en gericht op samenwerking
- Professioneel en verantwoordelijk
- Duidelijk toekomstgericht op een duurzame manier

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Flexibele werktijdregeling: Indien je functie het toelaat, bepaal je zelf je werkuren. Zolang je maar aan je toevertrouwde opdracht komt. Is het de ene week wat drukker dan bouw je via een flexteller extra uren op die je kan opnemen op minder drukke momenten.
• Brasschaat heeft duidelijk gekozen voor activiteitgericht werken (activity based working). Naast de mogelijkheid tot telewerk, erkennen wij dat onze medewerkers verschillende activiteiten uitvoeren in hun dagelijkse werk. Om deze activiteiten zo effectief mogelijk uit te voeren hebben we verschillende werkomgevingen nodig die worden ondersteund door de juiste technologie en cultuur. Niet de thuissituatie of de werkvoorkeur, maar wel de activiteit die moet worden verricht, bepaalt welke de ideale omstandigheid is om te werken. Dit betekent dus niet dat iedereen maar gewoon zijn zin doet, maar samen met het team maken we afspraken welk werk we waar en wanneer doen.
• Bij ons geen fancy bedrijfswagens, maar zetten we 100% in op de fiets als primair vervoersmiddel. Naast een fiets km-vergoeding voor je woon-werk verkeer en beschikbare deelfietsen kan je vanaf 2023 ook een persoonlijke fiets leasen. Zo kan je je bruto-eindejaarstoelage inzetten voor een stadsfiets, elektrische (bak-)fiets, speedpedelec of koersfiets naar keuze. Er zijn natuurlijk ook afgesloten fietsstallingen en douches in het gemeentehuis voorzien.
• Voor de dienstverplaatsingen die we niet met onze ‘stalen ros’ kunnen doen, staan er verschillende elektrische wagens ter beschikking voor het personeel.
• We trachten onze werking voortdurend te verbeteren. Zowel voor onze burger maar ook zeker voor onze medewerkers. Zo worden talrijke zaken georganiseerd ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van iedereen. (jaarlijkse sportdag, yoga-sessies, sporten op het werk, mindfulness …)
• Met een aparte afdeling duurzaamheid trachten we onze werking en ideeën op een steeds duurzamere manier te verwezenlijken.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN