Emino: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Elke talent verdient een plek op de arbeidsmarkt. Daarom informeert, adviseert en ondersteunt emino werkzoekenden, werknemers en bedrijven. Ons doel? Ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk helpen én houden.

We luisteren naar jouw vraag en zoeken samen een passend antwoord. Bij emino kan je onder andere terecht voor:
- Jobcoaching
- Taalcoaching
- Loopbaanbegeleiding
- Ondersteuning bij individueel maatwerk
- …

Een greep uit onze dienstverlening voor specifieke doelgroepen:
- Rentree (werken na kanker en langdurige ziekte)
- Doorstroom sociale economie
- Op Stap, voor psychisch kwetsbare werkzoekenden
- Assessment en begeleiding van anderstalige werkzoekenden - …

Onze troeven:
- Meer dan 30 jaar ervaring en expertise
- Vlaamse organisatie, lokaal verankerd én kantoor in Brussel
- Kwaliteit
- Op maat
- Gedreven en neutraal

Benieuwd naar wat we precies doen? Surf naar www.emino.be of bekijk ons filmpje.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Bij emino nemen we onze verantwoordelijkheid om een verschil te maken in de maatschappij. Naast aandacht voor preventie en zelfzorg dragen we ook het aspect 'duurzaamheid' hoog in ons vaandel. Deze acties zijn ondertussen al goed ingeburgerd:
- Waar we kunnen, werken we samen met sociale economie
- We kiezen voor duurzame materialen
- Overtollig materiaal (bureaustoelen, tafels,…) op één locatie krijgt een nieuwe bestemming op één van de andere locaties
- Bij attenties voor medewerkers, relatiegeschenken en give aways maken we een duurzame keuze
- Ons printgedrag is op aansturen van IT veranderd (we printen zo weinig mogelijk, recto-verso en voornamelijk in zwart-wit)

Naar aanleiding van het telewerken in de periode van Corona heeft emino ervoor gekozen om in te zetten op het hybride werken voor een betere balans tussen werk en privé. Hiervoor is een beleid uitgewerkt en werden workshops georganiseerd voor alle medewerkers. Ook het nodige materiaal werd ter beschikking gesteld zodat medewerkers vlot kunnen telewerken. Overleg gebeurt nu veel meer online. Dit zorgde ook voor een afname van onze verplaatsingen.

We willen het bij emino nog beter doen. Onze focus ligt in het traject van Baanbrekende Werkgever om maximaal in te zetten op alternatieve/groenere vormen van verplaatsing. We willen een modal shift op gang brengen. Het mobiliteitsvraagstuk (ons geen vragen stellen over het maken van verplaatsingen, op welke manier we die verplaatsingen maken, hoe we die verplaatsingen slim(mer) kunnen combineren, ed.) geen onderwerp voor dialoog was naar een onderneming waarin we elk(e) medewerker en team responsabiliseren door na te denken over hun persoonlijk en collectief verplaatsingsgedrag.

Door het meten van onze verplaatsingen deden we de vaststelling dat er, ondanks het aanbieden van een fietsvergoeding, nog steeds weinig groei was bij fietsgebruik in woon-werkverkeer. We zetten een sensibiliseringscampagne op om het fietsgedrag nog meer in onze organisatie binnen te brengen, zowel voor woon-werkverkeer als onze dienstverplaatsingen. We activeerden onze collega’s om hun duurzaam verplaatsingsgedrag letterlijk in beeld te brengen en zo ook mensen uit te dagen hetzelfde te doen. Als organisatie die verspreid is over meer dan 26 locaties creëerde het ook een gevoel van meer verbondenheid. Daarom verdienen wij het certificaat van Baanbrekende Werkgever 2024.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE


emino emino emino emino emino

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER