Tailormade Logistics: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Tailormade Logistics begon in 1996 als een lokaal Gents logistiek bedrijf en groeide intussen uit tot een internationale logistieke speler met:

• kantoren in 8 landen
• 29 logistieke sites
• 450.000 m2 magazijnen
• een vloot in eigen beheer bestaande uit 1050 trailers, 550 containers en 600 vracht- en bestelwagens

We mogen ons voor het 2de jaar op rij een baanbrekende werkgever noemen. Trots! Het behalen van dit label is niet alleen een erkenning, het weerspiegelt de waarden die diep in onze bedrijfscultuur geworteld zijn en benadrukt ons voortdurende engagement om te innoveren op vlak van werkcultuur en werknemerswelzijn. Onze visie:

Innovatie: We investeren actief in technologieën die ons in staat stellen het potentieel van onze operationele data te ontsluiten.

Flexibiliteit: We staan dicht bij onze klanten en komen tegemoet aan hun specifieke vereisten. We slagen hierin door een netwerk van lokale hubs uit te bouwen en iedere klant een unieke oplossing op maat te bieden: Tailormade!

Duurzaamheid: We trachten te zorgen voor impact en positieve veranderingen. Tailormade Logistics streeft ernaar een baanbreker te zijn binnen de transport- en logistieke sector. Een organisatie die de weg toont naar een betere, duurzamere toekomst voor onze planeet. We realiseren dit met respect voor onze medewerkers, klanten, partners en het milieu. Onze duurzaamheidsdoelstellingen bereiken we samen met al onze stakeholders.

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om onze klanten niet enkel een uitmuntende dienstverlening te bieden, maar hen ook informatie en kennis aan te reiken die hen in staat stelt hun transport en logistieke activiteiten zo duurzaam mogelijk te organiseren.

Het verwerven van de Green Truck Award 2023 onderstreept onze voortdurende inspanningen. Het toont aan dat Tailormade Logistics pioneer is op het gebied van brandstofefficiëntie, emissiereductie en het bevorderen van duurzame praktijken in de vrachtwagenindustrie.

Daarnaast realiseren we door middel van process-excellence een lage-emissie logistieke supply-chain met als ultieme doel: Zero Emissies.

Het laatste puzzelstukje is organizational excellence. Tailormade Logistics bestaat uit mensen. Onze organisatie fungeert als een platform dat onze mensen de best mogelijke werkomgeving wil bieden. Door het realiseren van groei, faciliteren wij de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen en vergroten wij de impact van onze duurzaamheidsinspanningen.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Binnen de logistieke en transportsector is het niet voor de hand liggend om aan de drie pijlers van Baanbrekende Werkgever te werken. Een uitdaging die we, als voortrekker, niet uit de weg gaan.

Minder onderweg
Onze kernactiviteit heeft met vervoer te maken, daar kunnen we nu eenmaal niet omheen. Voor onze arbeiders en chauffeurs zijn er weinig mogelijkheden om hun verplaatsing van en naar de werkplek te elimineren. Hier streven we uiteraard naar een optimale planning om onze mensen en rollend materieel zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Mensgericht hybride werken
Waar mogelijk, stimuleren we het vanop afstand samen werken. We zetten in op verschillende locaties, flexibiliteit en wendbaarheid. Samen streven we naar een nieuwe vorm van werken. Communicatie, transparantie en betrokkenheid staan hierin centraal.

Slimmer en groener onderweg
We stimuleren alternatieve vervoersmiddelen door de bereikbaarheid van onze vestigingen toe te lichten. Dit stelt onze medewerkers, klanten, sollicitanten en andere bezoekers in staat hun verplaatsing beter te plannen en de meest geschikte vervoersmodi voor elke verplaatsing te kiezen.

Daarnaast zetten we in op een vergroening van ons wagenpark. Dieselvoertuigen worden uitgefaseerd en alle nieuwe bedrijfswagens zijn 100% elektrisch. Tenslotte plaatsen we 120 laadpalen, verspreid over onze Belgische vestigingen.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEtailormade tailormade tailormade tailormade

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER