Powered by
Met 42 professionele bacheloropleidingen, 18 graduaatsopleidingen en ruim 20.000 studenten in Antwerpen, Geel, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas, Turnhout en Vorselaar is de Thomas More-hogeschool de grootste thuisbasis voor hooggeschoold professioneel talent in de provincie Antwerpen, waarin elk talent optimaal tot zijn recht komt.
Thomas More is daarnaast een strategische partner voor tal van grote en kleine bedrijven, instellingen en organisaties in de brede regio en ver daarbuiten. Thomas More maakt deel uit van de Associatie KU Leuven.
Voor meer informatie, surf naar www.thomasmore.be
Het verdwijnen van de personeelsparking op de Mechelse campussen was voor Thomas More de indirecte aanleiding voor een groen mobiliteitsbeleid. Het mobiliteitsmenu zag het levenslicht en bracht het thema ter sprake binnen de hele organisatie: ‘We focussen bewust op duurzame mobiliteit, dat past helemaal binnen het DNA van onze hogeschool,’ aldus Anke Salen, beleidsmedewerker van Thomas More.
Anke Salen ontwikkelde samen met HR beleidsmedewerker Daisy Van Dessel 2 jaar geleden het mobiliteitsmenu van Thomas More hogeschool. Er werden afgelopen jaar hier ook nieuwe initiatieven aan toegevoegd. Zo werd er deze zomer een samenwerking aangegaan met VLOT, een organisatie die zich inzet voor duurzaam woon-, werk- en schoolverkeer in de brede regio Mechelen (https://www.vlotonderweg.be/over-ons). Met het oog op de toekomstige werkzaamheden op campus De Nayer willen we de mobiliteit in kaart brengen om te bekijken waar we nog kunnen op inzetten of verder optimaliseren. Samen met VLOT werken we aan de ontwikkeling van een innovatief mobiliteitsdashboard. Onze aanpak omvat verschillende stappen waarbij een volgende mijlpaal gepland staat voor november: we zullen een uitgebreide mobiliteitsenquête afnemen bij de studenten op de campus. De resultaten van deze enquête worden samengevoegd met de reeds bekende mobiliteitsgegevens en vervolgens versmolten in een (geautomatiseerd) dashboard.
Het uiteindelijke doel is om het ontwikkelde sjabloon voor campus De Nayer te dupliceren en uit te breiden naar onze andere campussen. Op deze manier kunnen we een soort 'nulmeting' uitvoeren die een duidelijk beeld schetst van de huidige mobiliteitssituatie op al onze campussen. Dit dashboard zal o.a. dienen als basis om de effecten van toekomstige mobiliteitsinitiatieven te beoordelen, maar ook om acties beter af te stemmen op het aanwezige doelpubliek om zo de mobiliteit op onze campussen verder te verbeteren.
Powered by
Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.
WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVERPowered by