Hybride werken als blijk van persoonlijk leiderschap

Karel de Grote Hogeschool maakt vol overtuiging de keuze voor hybride werken. Thuiswerk kan zonder een lange lijst regels, ontmoeting op de campus wordt gestimuleerd.

Matthias Van Milders
15 november 2021

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
KdG

Catherine Laurijssen, directeur HR: “KdG kiest voor persoonlijk leiderschap en verbinding. Onze campussen nodigen uit tot ontmoeting tussen zowel medewerkers als studenten. En tegelijkertijd willen we onze medewerkers en teams de ruimte geven de juiste balans te vinden tussen werken op onze campussen en werken van thuis uit. De keuze voor hybride werken is vanzelfsprekend voor ons omdat we zo kunnen inzetten op de essentie: het welzijn van al wie hier werkt en de resultaten die we samen bereiken.”
Thomas Van Dyck, analist-programmeur: “De afspraken over onze doelstellingen zijn in mijn team veel belangrijker dan regels over waar en wanneer je werkt. Sommige collega’s hebben wat meer tijd nodig om terug te keren. Die vrijheid krijgen ze, er is respect voor ieders keuze.”
Catherine Laurijssen: “Medewerkers gaan onderling in gesprek over hun zoektocht op vlak van hybride werken. We bieden ze de kans om zelf uit te stippelen wat nodig is, ook zo stimuleren we persoonlijk leiderschap.”