Klanten vragen ons hoe wij het aanpakken

Gezond en productief thuiswerken is bij Mensura niet alleen een prioriteit voor de eigen medewerkers. De externe dienst voor preventie en bescherming op het werk heeft ook impact op andere bedrijven.

Matthias Van Milders
15 november 2021

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
Mensura

“Je boekt resultaat als iedereen er staat, dat is onze baseline”, zegt HR business partner Katrien Meert. “Dat geldt ook voor onze eigen medewerkers. Niet iedereen vond het verplichte thuiswerk tijdens de coronacrisis eenvoudig. We besteedden daarom veel aandacht aan mentaal welzijn en productiviteit bij thuiswerken.”
“Collega’s die vroeger doorgaans op kantoor werkten, kunnen nu structureel thuiswerken. We voorzien een thuiswerkvergoeding en de nodige uitrusting. Het is een groot succes, 92% van de doelgroep tekende in op onze nieuwe policy. Elke week sparen we 860 woon-werkverplaatsingen uit.”
“Teams maken zelf afspraken rond bereikbaarheid, communicatie of teammomenten. Heel dit beleid is gestoeld op vertrouwen en transparantie, vanuit de HR-afdeling treden we niet op als politieagent.”

Digitale intoxicatie

“Bij thuiswerken hangen fysiek en mentaal welzijn en productiviteit samen”, weet Gerrit Pollentier, verantwoordelijke Competence Center Ergonomie. “Tijdens de coronacrisis zag je digitale intoxicatie. Mensen bewogen weinig, klopten lange dagen en zaten vele uren achter een scherm. Daar iets aan doen is een verantwoordelijkheid van werkgever én werknemer.”
“We ontwikkelden voor onze klanten een leertraject met als doel het mentale en fysieke welzijn en de productiviteit te vergroten. Na een zelftest volgt een opleiding en ten slotte een opvolgingstraject. Zo willen we gedrag veranderen. Dit aanbod is er ook voor onze eigen medewerkers. Klanten vragen ons hoe wij het aanpakken bij Mensura. En wij leren dan weer van hen.”

Evaluatie

“Uiteindelijk komt het erop neer dat je grondig evalueert”, stelt Katrien vast. “De teams doen dat in het kader van hun teamcharter. Maar ook ons volledige telewerkbeleid evalueren we grondig en regelmatig. De wereld verandert heel snel en bijsturen is dan ook noodzakelijk.”