BLOG BAANBREKENDE WERKGEVER

 • Hoe democratisch is jouw werkvloer?

  Waarover is het lastig om het gesprek aan te gaan? Welke taboes of dark sides bestaan er nog anno 2024? Beïnvloedt jouw stem op de werkvloer ook je politiek stemgedrag?

  LEES HET ARTIKEL
  Mensgericht hybride werken • 12 februari 2024
 • Betrokken medewerkers met een duurzame loopbaan

  Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) ondersteunt het welzijn van jongeren en volwassenen. De hulpverleners en medewerkers kunnen daarbij rekenen op het CAW, zodat ze het beste van zichzelf blijven geven. Het CAW Oost-Vlaanderen zet daarbij in op betrokkenheid en talentontwikkeling, met initiatieven als de CAW Tournees en een ruim opleidingsaanbod.

  LEES HET ARTIKEL
  Mensgericht hybride werken • 07 november 2023
 • Welzijnsinitiatieven op maat van de individuele medewerker

  De 120 medewerkers van ingenieurs- en architectenbureau Evolta delen één visie: meerwaarde creëren voor de eindgebruikers en hun omgeving. Om ervoor te zorgen dat de teams steeds voluit hun schouders onder de projecten kunnen zetten, heeft Evolta een eigen kijk op samenwerking, geruggesteund door een ruim aanbod aan welzijnsprojecten. Maar hoe kan je daarmee elke drukbezette medewerker bereiken? Evolta stippelt het uit.

  LEES HET ARTIKEL
  Mensgericht hybride werken • 07 november 2023
 • “Verhoog het welzijn met de People Sustainability Scan”

  Duurzaamheid is meer dan milieu en ecologie. Ook het sociale aspect is er een deel van. Om bedrijven met dat laatste vooruit te helpen, heeft B-Tonic een resultaatgericht aanbod rond People Sustainability: het duurzaam bevorderen van het welzijn van medewerkers.

  LEES HET ARTIKEL
  Mensgericht hybride werken • 29 juni 2023
 • “Wij zijn er voor iedereen die in België werkte, werkt of zal werken”

  Bij de Federale Pensioendienst leer je de job na je aanwerving. Er is immers geen opleiding om pensioenexpert te worden. Maar ook tijdens je loopbaan kan je nog volop opleidingen volgen, bijvoorbeeld als je een nieuwe functie kiest. Flexibiliteit is troef bij de Federale Pensioendienst, ook in de werkorganisatie. Malik El Maouhab en Wout De Beule vertellen er meer over.

  LEES HET ARTIKEL
  Mensgericht hybride werken • 25 juni 2023
 • “Een tevreden medewerker zorgt voor tevreden klanten”

  Werkgeluk is erg belangrijk bij AFAS. Het AFAS Clubhuis is een werkplek waar medewerkers vol goesting naartoe trekken. Nu wil het bedrijf ook nog sterker inzetten op een goede balans tussen werk en privé. Twee AFAS-medewerkers die daar mee aan sleutelen, vertellen hoe dat precies gebeurt.

  LEES HET ARTIKEL
  Mensgericht hybride werken • 21 juni 2023
 • “We geven elke VDAB’er de kans zijn loopbaan zelf vorm te geven”

  De vijfduizend medewerkers van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding – kortweg VDAB – werken dagelijks aan hun missie om zo veel mogelijk mensen aan een passende job te helpen en de vacatures van bedrijven snel en efficiënt in te vullen. Ook mensen die (nog) geen werk zoeken, probeert VDAB naar de arbeidsmarkt toe te leiden. Zo streeft VDAB met haar partners naar een werkzaamheidsgraad van 80% tegen 2030. VDAB heeft daarvoor een brede waaier aan functies, met tal van boeiende en uiteenlopende rollen. “De maatschappelijke impact die je hebt, is vandaag meer dan ooit belangrijk.”

  LEES HET ARTIKEL
  Mensgericht hybride werken • 18 juni 2023
 • “Hier heerst een collegiale sfeer, met een mensgerichte cultuur en erkenning voor je werk”

  Liantis ondersteunt in België meer dan 222.000 zelfstandige ondernemers en 67.500 bedrijven op het vlak van hr. Dankzij zijn externe preventiedienst zit welzijn op het werk in het DNA van het bedrijf. Daarom neemt Liantis ook als werkgever heel wat welzijnsinitiatieven. En aan carrièrekansen is er evenmin gebrek. Dat bewijst het traject van Renzo en Esther. Vandaag begeleidt Renzo nieuwe medewerkers van Liantis, terwijl Esther als hr-businesspartner meewerkt aan een optimaal hr-beleid.

  LEES HET ARTIKEL
  Mensgericht hybride werken • 08 juni 2023

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER