“Hier heerst een collegiale sfeer, met een mensgerichte cultuur en erkenning voor je werk”

Liantis ondersteunt in België meer dan 222.000 zelfstandige ondernemers en 67.500 bedrijven op het vlak van hr. Dankzij zijn externe preventiedienst zit welzijn op het werk in het DNA van het bedrijf. Daarom neemt Liantis ook als werkgever heel wat welzijnsinitiatieven. En aan carrièrekansen is er evenmin gebrek. Dat bewijst het traject van Renzo en Esther. Vandaag begeleidt Renzo nieuwe medewerkers van Liantis, terwijl Esther als hr-businesspartner meewerkt aan een optimaal hr-beleid.

Ruben Van Goethem
Mensgericht hybride werken • 08 juni 2023

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

Esther Liesse begon ongeveer zeven jaar geleden bij Liantis. In die tijd groeide ze al verschillende keren naar een andere job door. Haar traject startte in het kantoor in Brussel, waar ze als jobstudent de dienst rekrutering en selectie ondersteunde. Esther studeerde literatuur. “In die tijd wou ik nog leerkracht worden”, vertelt ze. “Maar toen ik afstudeerde vroeg mijn leidinggevende me of ik mijn carrière geen hr-wending wou geven. Omdat de administratieve functie me wel beviel en ik een heel goede klik had met het team, ging ik akkoord. Zo startte ik als recruiter.”

Anderhalf jaar later sprak haar leidinggevende haar aan over een vrijgekomen functie als hr-consultant. “Hoewel ik me nog wat jong voelde, wou ik zo’n mooie kans niet aan me voorbij laten gaan. Zes maanden later solliciteerde ik intern – en met succes – voor mijn droomfunctie als hr officer. In 2020 groeide ik verder door tot hr-businesspartner voor verschillende regio’s. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat Liantis een hedendaags hr-beleid heeft waar onze teams voeling mee hebben en in geloven. Achter de schermen waak ik over het welzijn van Liantis-medewerkers en maak ik deel uit van een bedrijf dat als missie heeft ondernemend België te ondersteunen. Dat vind ik echt leuk.”

(Lees verder onder de video)

Heel veel opportuniteiten

Renzo Campion begon dertien jaar geleden bij Liantis als klantenadviseur voor hij zich ontpopte tot ‘vlinder’: iemand die in verschillende kantoren binnen een regio bijspringt. Daarna leidde hij een jaar lang een team van klantenadviseurs voor hij als opleider gedurende vijf jaar mee vorm gaf aan verschillende opleidingen. Vandaag is hij opleidingscoach. “Het opleidingstraject voor klantenadviseurs duurt drie maanden en bestaat uit een mooie afwisseling van cursussen volgen en al echt zelf aan de slag gaan”, zegt hij. “Ik vind het heel tof om ze in die tijd te zien groeien van een onzeker persoon tot iemand die zich klaar voelt om te beginnen aan de job.”

Tijdens jaarlijkse groeigesprekken en een check-in per trimester bespreek je met je leidinggevende wat je energie geeft en wat niet. “Het was op zo’n moment dat ik aangaf dat een leidinggevende functie me niet zo lag en ik koos voor een job als opleider”, zegt Renzo. “Bij Liantis kan je alle kanten op: opleider, coach, leidinggevende, consultant, expert … Je kan ook een meer technische kant uitgaan en mee aan het ontwerp sleutelen van vernieuwingen binnen de vele eigen tools en softwareprogramma’s van Liantis, bijvoorbeeld. Als je een opleiding wil volgen voor een nieuwe functie, hoeft dat nooit achter de rug van je leidinggevende. We vinden het hier heel normaal dat je elke dag studeert, bijleert en jezelf verder ontwikkelt.”

Een sfeer van collegialiteit

Esther en Renzo beschrijven hun teamleden als heel toegankelijke mensen. “Ook al stel ik soms vreemde vragen, iedereen neemt de tijd om me iets goed uit te leggen”, lacht Esther. Renzo sluit zich daarbij aan. “Als klantenadviseur zit je nooit alleen achter je scherm”, zegt hij. “Heeft de klant een complex probleem, dan steekt het team de koppen bij elkaar om het op te lossen en de klant op de beste manier te ondersteunen. Er heerst een sfeer van collegialiteit, waarbij je tegen iedereen iets kan zeggen en je je op je gemak voelt. We waarderen onze collega’s voor wie ze zijn. Daarnaast heeft Liantis een goede werksfeer en een heel mensgerichte cultuur. Je krijgt erkenning als je het goed doet. En zaken als het recht op deconnectie waren hier al langer heel normaal.”

Met het FIT-aanbod zet Liantis extra in op welzijn. “Liantis sponsort de Urban Trail, dus medewerkers kunnen daar gratis aan meedoen”, aldus Esther. “En zo zijn er nog veel sportevents, zoals fietswedstrijden of wandelparcours.” Niet zo’n sportieveling? Er zijn ook andere informele teammomenten. Renzo vult aan: “Elk team heeft een budget voor teambuilding, maar we gaan soms ook gewoon na het werk iets eten of drinken. Er is een event voor alle Liantis-medewerkers, maar ook per regio en per kantoor zijn er luchtige en toegankelijke afterworks. De klantenadviseurs onderling organiseren ook spontaan hun eigen events. Volgende week neem ik bijvoorbeeld deel aan een quiz.”

Heb jij het teamgevoel, het engagement en de klantgerichtheid die Liantis zoekt? Solliciteer dan hier!