BLOG BAANBREKENDE WERKGEVER

 • Waarom autodelen in de lift zit

  Voor de werkgever blijft het mobiliteitsvraagstuk vaak complex en niet eenduidig. Flexibiliteit is daarom erg belangrijk, naast het besef dat autoverplaatsingen vaak niet te vermijden zijn. Cambio Autodelen komt aan beide bezorgdheden tegemoet en biedt zo een deel van het antwoord. Linde (Redopapers) en Pieter (Pleegzorg Oost-Vlaanderen) tonen elk vanuit hun ervaring aan waarom autodelen in de lift zit.

  LEES HET ARTIKEL
  Slimmer en groener onderweg • 21 december 2023
 • Ook Helan springt op de fiets met Joule

  Om zijn medewerkers gezond en gemotiveerd te houden, biedt Helan hen sinds enkele jaren een fietsleaseplan aan. De groep Helan koos daarbij voor Joule’s all-in formule, om zijn medewerkers zo de beste service te geven. Helan blikt terug op een succesvolle opstart en kijkt vooruit naar meer en meer duurzame mobiliteit.

  LEES HET ARTIKEL
  Slimmer en groener onderweg • 09 november 2023
 • Verplaatsingen van a tot z, vandaag en morgen

  Flexibele, veilige en duurzame mobiliteit: daar staat Athlon voor. De experten van Athlon zoeken voor jouw bedrijf een mobiliteitsoplossing op maat. Zo helpen ze je uitgroeien tot een Baanbrekende Werkgever. Met Athlon RoadSafety teken je nu ook in op veiliger verkeer.

  LEES HET ARTIKEL
  Slimmer en groener onderweg • 08 november 2023
 • “Elektrificatie is ook vanuit HR-standpunt interessant”

  Elektrisch rijden zit in de lift. Steeds meer bedrijven kiezen voor de elektrificatie van hun vloot. Toch leven er nog wat vooroordelen. Onterecht, zegt Alexander Buyckx, Strategic Consulting Manager bij Athlon. De mobiliteitsprovider ondersteunt bedrijven én hun medewerkers bij de elektrificatie van de vloot. En niet onbelangrijk: Athlon geeft zelf ook het goede voorbeeld.

  LEES HET ARTIKEL
  Slimmer en groener onderweg • 10 oktober 2023
 • Hoe creëer je een actieve fietscultuur? “Fietsleasing vraagt maatwerk”

  Steeds meer werkgevers stimuleren het gebruik van de fiets bij hun medewerkers. De fiets zorgt voor tijdwinst, kent een aantrekkelijke fiscaliteit en is goed voor mens en milieu. Bedrijven kijken daarvoor almaar vaker richting fietsleasing. Joule helpt hen op weg om een leaseplan op maat uit te rollen. “Fietsleasing is meer dan enkel en alleen fietsen voorzien.”

  LEES HET ARTIKEL
  Slimmer en groener onderweg • 08 mei 2023
 • QbD Group gaat voor 30 dagen minder wagen

  Medewerkers beter in hun vel doen voelen en zo energieker, productiever en loyaler voor de dag komen: een duidelijke missie waarmee de QbD Group een Baanbrekende Werkgever wil blijven. Om dat te bereiken zet QbD nauwgezet in op een duurzaam mobiliteitsbeleid en zet ze mee haar schouders onder de actie 30 dagen minder wagen.

  LEES HET ARTIKEL
  Slimmer en groener onderweg • 18 april 2023
 • Baanbrekende werkgever: Stad Dendermonde

  Medewerkers slimmer en groener de baan op krijgen: dat is de missie waarmee Stad Dendermonde een Baanbrekende Werkgever wil zijn. Om de eigen mensen een duwtje in de rug te geven, rolt de stad dit najaar een fietsleasingproject uit. De grenzen van onze fiets zijn niet gebonden aan de grenzen van onze stad, dat bewijst ook financieel directeur Sophie Cooreman.

  LEES HET ARTIKEL
  Slimmer en groener onderweg • 07 november 2022
 • Van fluïde werken tot cultuur: zo word je een aantrekkelijke werkgever

  Wat maakt een Baanbrekende werkgever aantrekkelijk in de ogen van (nieuw) talent? Na onderzoek bij werkgevers en werknemers heeft SD Worx 7 puzzelstukken gedefinieerd die samen voor The Perfect Match kunnen zorgen. Tamara Troucheau (legal managing consultant) en Katleen Jacobs (business manager HR advisory) lichten toe hoe ze ertoe kunnen bijdragen dat je als werkgever het juiste talent kan aantrekken, motiveren en behouden.

  LEES HET ARTIKEL
  Slimmer en groener onderweg • 05 november 2022

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER