Baanbrekende werkgever: Stad Dendermonde

Medewerkers slimmer en groener de baan op krijgen: dat is de missie waarmee Stad Dendermonde een Baanbrekende Werkgever wil zijn. Om de eigen mensen een duwtje in de rug te geven, rolt de stad dit najaar een fietsleasingproject uit. De grenzen van onze fiets zijn niet gebonden aan de grenzen van onze stad, dat bewijst ook financieel directeur Sophie Cooreman.

Dries Van Damme/Bureau44
Slimmer en groener onderweg • 07 november 2022

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

Zelf fietst Sophie dagelijks zestig kilometer, en is daarmee de koploper binnen ons lokaal bestuur. Het Dendermonds peloton bestaat uit 25% van onze medewerkers. Het innovatieve leasingproject wil medewerkers van de stad over de streep trekken om nog meer voor de fiets te kiezen. “Ook zij die wat verder wonen” vult Sophie Cooreman aan. “We doen dat oa. door elektrische fietsen te voorzien.”

Grote return

De mogelijke return van dit project draait om veel meer dan enkel en alleen medewerkers de fiets op te krijgen. “Dagelijks bewegen stimuleert de fysieke en mentale gezondheid en verbetert het welzijn van onze medewerkers. Het project zal ook bijdragen aan de klimaatambities van de stad.” En uiteraard hoeft het geen betoog dat onze medewerkers hier ook financieel voordeel bij doen. “Wie met de fiets komt, krijgt een kilometervergoeding die op het einde van de rit sterk kan oplopen.”

Het project kadert in een bredere visie. Door het hybride werken hoeven medewerkers zich minder te verplaatsen, en bovendien kunnen ze op verschillende werkplekken in de stad terecht. Extra aandacht voor fietsveiligheid en -infrastructuur zal een versterkende rol spelen in dit verhaal.