Verplaatsingen van a tot z, vandaag en morgen

Flexibele, veilige en duurzame mobiliteit: daar staat Athlon voor. De experten van Athlon zoeken voor jouw bedrijf een mobiliteitsoplossing op maat. Zo helpen ze je uitgroeien tot een Baanbrekende Werkgever. Met Athlon RoadSafety teken je nu ook in op veiliger verkeer.

Lisa Meyers/Bureau44 - Athlon
Slimmer en groener onderweg • 08 november 2023

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

Bij Athlon Belgium kan je terecht voor de leasing of huur van een (bedrijfs)wagen, het mobiliteitsmanagement van je volledige organisatie of de optimalisatie of elektrificatie van je wagenpark. Om dat laatste voor de klanten van Athlon heel concreet inzichtelijk te maken, reed collega Alexander Heijkamp onlangs met een elektrische wagen door heel Europa.

Inzichten uit een elektrische roadtrip van 12.000 kilometer

“Je hoorde misschien ooit horrorverhalen over elektrisch rijden, maar er is de laatste jaren heel veel veranderd”, zegt Alexander Heijkamp, Sustainability & Corporate Social Responsibility Manager bij Athlon. “Door snel te laden met de Athlon oplaadapp bereikte ik op vier weken tijd al mijn bestemmingen in elf landen. Bij elektrisch rijden gaat het dus niet meer over het bereik van de wagen, maar over de oplaadsnelheid en oplaadcurve. Na drie uur wil je toch even een koffiepauze: ideaal om intussen ook snel te laden. Je hoeft niets te plannen. Het navigatiesysteem vertelt je waar, wanneer en hoelang je moet opladen, en bekijkt in real time of de oplaadpaal beschikbaar is. Stress had ik dus niet!”

Volgens Alexander is er nog een nood aan meer laadpalen die ook beter verspreid zijn. Maar bovenal is het belangrijk dat bedrijven hun gewoontes aanpassen. Ze moeten van de elektrische wagen een belangrijke factor maken in de energietransitie. “Weeg af of een verplaatsing nodig is”, zegt Alexander. “Bekijk of je een wagen nodig hebt en of elektrisch rijden een mogelijkheid is. Aan comfort hoef je niet in te boeten. Athlon RoadSafety brengt ten slotte je medewerkers veilig naar hun bestemming en terug.”

Groener én veiliger

Met Athlon RoadSafety geef je voorrang aan veiligheid. Het programma werkt samen met SafeDrivePod om afleidingen te minimaliseren en , de Brightmile-app die elke rit een score geeft en op maat gemaakte trainingen op basis van jouw unieke rijgedrag biedt.

“Zowat 95 procent van de verkeersongevallen in Europa is het gevolg van een menselijke fout”, aldus Alexander. “Door in te zetten op de preventie willen we het aantal ongelukken met onze vloot verminderen met 25 procent tegen 2025, met 50 procent tegen 2030, en met 100 procent tegen 2050. Met een samenwerking met Athlon draag je dus niet alleen bij aan nul uitstoot, maar ook aan nul verkeersongelukken.”

Slimmere keuzes maken op vlak van mobiliteit? Ontdek het flexibele aanbod van Athlon op Athlon.com.