Dankzij je talenten kan je groeien

Een innovatieve arbeidsorganisatie met een vlakke structuur, daaraan werkt lokaal bestuur Dendermonde. De woonzorgcentra zijn gestart als pilootproject.

Matthias Van Milders
15 november 2021

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
Stad Dendermonde

“In onze woonzorgcentra werken we vandaag meer en meer met zelforganiserende teams”, vertelt Thomas Hemelaer, waarnemend teamcoach in woonzorgcentrum Hof ter Boonwijk. “Ook de individuele medewerkers krijgen meer verantwoordelijkheden. Ze nemen steeds vaker taken op buiten hun strikte functieomschrijving. Zo kan een zorgkundige op een rustig moment mee de animatie verzorgen en pakweg croques bakken met de bewoners. Maar het gaat verder dan dat. Iedereen kan suggesties doen voor de werkorganisatie. Er is ook een grotere vrijheid in de planning van de eigen werkuren.”
“In deze nieuwe benadering spelen je talenten een grotere rol. Je krijgt meer mogelijkheden om te groeien binnen de organisatie. Als je iets graag doet, krijg je kansen. Onze manier van werken krijgt navolging in het volledige lokaal bestuur. Het uitgangspunt is steeds dat de burger – in ons geval de bewoner – op de eerste plaats komt.”