Wij focussen op de resultaten

Met een gloednieuw telewerkbeleid zet provincie West-Vlaanderen volop in op hybride werken. Maar niet alleen de werkorganisatie staat helemaal op punt. De digitale transformatie zorgt ook voor een boeiende en eigentijdse jobinhoud.

Matthias Van Milders
15 november 2021

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
Provincie West Vlaanderen

“Je takenpakket bepaalt waar en wanneer je werkt””, vertelt HR-directeur Karel Eeckhout. “Voor de ganse organisatie streven we naar 40% thuis en 60% op kantoor, maar individueel kan je daar makkelijk van afwijken. Ook op vlak van werktijden is er een grote flexibiliteit. Als provincie vinden we de balans werk-privé erg belangrijk en dat willen we hiermee benadrukken.”

Digitale transformatie

“De provincie gaat voor een grondige digitale transformatie”, gaat Karel verder. “We zetten in op maximaal digitaal werken. Iedere medewerker die thuiswerkt krijgt performant ICT-materiaal. Onze administratieve werking is volledig digitaal en kan vanop afstand gebeuren.”
Philippe Derynck coördineert de provinciale GIS-werking (geografisch informatiesysteem, een ICT-systeem voor ruimtelijke toepassingen) waarbij medewerkers werken met zware programma’s. “In Provinciehuis Boeverbos in Brugge hebben we een heel performant netwerk. Dankzij virtuele pc’s kunnen we van thuis uit comfortabel werken en veeleisende desktopsoftware gebruiken.

Beter voor de burger

Het nieuwe telewerkbeleid is al goed ingeburgerd, zo ook bij Delphine Bouckaert. De gewezen advocate is sinds een jaar omgevingsambtenaar bij provincie West-Vlaanderen. Samen met haar collega’s, waaronder ook architecten en ingenieurs, ervaart ze de voorde van de mensgerichte aanpak van het provinciebestuur. “Door de flexibele uren en het telewerkbeleid kan ik voltijds werken. Ik heb twee jonge kindjes en kan hen zelf naar school brengen en weer ophalen. Stop ik wat vroeger, dan werk ik ’s avonds gewoon verder.”
Voor Philippe past dat helemaal in de filosofie van het nieuwe telewerkbeleid. “Hybride werken staat ook voor resultaatgericht werken. We focussen op de resultaten, niet op de vraag of iemand tussen 8 en 16 uur wel op kantoor was. Uiteindelijk wordt de burger daar ook beter van.”

Interesse in een uitdagende job bij het provinciebestuur West-Vlaanderen? Kijk dan op www.west-vlaanderen.be/over-west-vlaanderen/vacatures. Je kan er ook inschrijven op de vacaturenieuwsbrief.