19 november 2021: De Stad als Baanbrekende Werkgever

DE STAD ALS BAANBREKENDE WERKGEVER

Hoe plaats je de medewerker centraal binnen het hybride werken?

Deel dit event
LinkedIn Facebook Twitter

Heel wat van onze steden in Vlaanderen hebben zich de laatste jaren ontpopt tot moderne werkgevers met veel aandacht voor de betrokkenheid en het welzijn van de medewerker. Tijdens dit live panel geven we het woord aan enkele voortrekkers van deze veranderingstrajecten. Ze delen hun ervaringen en hun advies om de switch te maken van een traditionele naar een vooruitstrevende en mensgerichte werkgever.

Ons panel van Algemeen Directeuren krijgt enkele prikkelende uitdagingen voorgeschoteld. Deze uitdagingen worden telkens aangebracht door de professoren van Antwerp Management School.

Baanbrekende Werkgever is een initiatief van De Lijn, AMS en Jobat. Dit live panel krijgt de enthousiaste steun van Poolstok.

Goed werkgeverschap anno 2021

Ingeleid door Prof. Dr. Peggy De Prins
De lading van de vlag ‘goed werkgeverschap’ verandert voortdurend. Wat voor onze grootouders een ‘goede werkgever’ was, is dat niet per definitie voor ons vandaag. De pandemie heeft de invulling van goed werkgeverschap bovendien op scherp gesteld. Hoe trachten jullie ‘goed werkgeverschap’ vandaag verder/opnieuw invulling te geven?

Hoe smeden jullie in het hybride werken een hechte en gezonde ‘tribe’?

Ingeleid door Prof. Dr. Kathleen Vangronsvelt
Eén van de uitdagingen bij hybride werken is dat de verbondenheid tussen collega’s onder druk komt te staan. Wat doen jullie om die verbinding tussen medewerkers en organisatie stevig te houden? Zeker in gemeentebesturen lijkt mij de zingeving van het werk een dankbare troef om de verbinding tussen medewerkers sterk te houden. Is dit zo? En wat doen jullie er aan om die betekenis van het werk zo goed mogelijk in de kijker te zetten?

Leiderschap is samenspel

Ingeleid door Prof. Koen Marichal
De constante in leiderschap vandaag is vernieuwing én efficiëntie waarmaken. Vernieuwing vraagt durf, openheid en samenwerking. Efficiëntie vraagt zekerheid, sturing, duidelijkheid. Beide samen maakt het voor individuele leidinggevenden vandaag intens en ingewikkeld. Een deel van het antwoord is leiderschap meer leren zien en ontwikkelen als het samenspel tussen een groep van leiders. Hoe faciliteren jullie samenspel en leiderschap voor vernieuwing én efficiëntie ?

Sprekers
  • Mieke Hullebroeck: Algemeen Directeur Stad en OCMW Gent
  • Geert Sintobin: Algemeen Directeur Stad en OCMW Roeselare
  • Colin Beheydt: Algemeen Directeur Stad en OCMW Brugge
  • Erik Laga: Algemeen Directeur Stad en OCMW Mechelen

Het live panel gaat door op 19 november van 15u - 16u30
Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.