Elke medewerker zit aan het stuur van zijn eigen loopbaan

Securex gaat de verbintenis aan om elke medewerker te laten schitteren. Happy, healthy & engaged people, dat is waar het bedrijf naar streeft. Daarom zet Securex in op 2 pijlers. Met een New Way of Working wil Securex een dynamische en hybride werkomgeving bieden. En een gericht aanbod heeft een positief effect op de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers.

Matthias Van Milders
Mensgericht hybride werken • 26 juni 2022

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter
New Way of Working in een cultuur van vertrouwen

Christine Godin (Directeur HR Business Partners): "Vandaag komen we bij Securex bewust naar kantoor om samen te werken. We bieden onze medewerkers een werkomgeving ingedeeld in activity based zones. Denk maar aan een focuszone, een vergaderzone, een creatieve zone. Zo willen we de samenwerking nóg beter maken, ook tussen verschillende teams."

“Niet elke ploeg werkt op dezelfde manier. Daarom sluiten ze teamovereenkomsten, niet alleen binnen één dienst, maar ook tussen medewerkers van verschillende diensten. Daarin leggen ze vast hoe en wanneer ze samenwerken. We coachen de leidinggevenden om dat proces te begeleiden.”

"In het kader van onze cultuur van vertrouwen zijn we enorm flexibel. Medewerkers kunnen tot maximum 4 dagen per week thuiswerken, afhankelijk van hun rol en dienst. Dat heeft een positieve impact op de werk-privébalans, maar ook op de autokilometers."

Eva Vandenheede (Directeur Externe Dienst Preventie & Bescherming): "Het gebruik van andere vervoersmiddelen dan de wagen is deel van de cultuur. Securex biedt een maximale flexibiliteit met glijdende uren, een treinabonnement via het werk, fietsen aan onze kantoren of deelfietsen aan stations."

Wellbeing met focus op persoonlijke groei

Eva Vandenheede: "Elk kwartaal peilen we bij de medewerkers hoe ze zich voelen. Zijn ze fysiek en mentaal in staat om goed te werken? En voelen ze zich geëngageerd en betrokken? Op basis van de antwoorden werken we een heel breed aanbod uit. Een deel van het aanbod is er op initiatief van medewerkers zelf, zoals yogasessies of een boekenclub met de focus op zelfgroei."

“Als je als organisatie het thema mentale gezondheid aansnijdt, dan kan dat wel wat naar boven brengen. En dan moet je daar ook iets mee doen. Er zijn mensen die genoeg hebben aan 1 sessie rond ademhalingstechnieken. Maar er zijn er ook die extra ondersteuning nodig hebben. Zij kunnen bijvoorbeeld individuele sessies volgen bij een stress- en burn-outcoach.”

"De persoonlijke groei krijgt hier heel veel aandacht. Samen met de leidinggevende stelt elke medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Dat is een systeem om de groei, loopbaan en duurzame inzetbaarheid van alle medewerkers te ondersteunen en richting te geven. Minstens 2 keer per jaar bespreken ze de evolutie. "

Christine Godin: "Om zo’n gesprek te voeren, krijgen de leidinggevenden een opleiding. Daarnaast sensibiliseren we alle medewerkers, want we vinden het erg belangrijk dat iedereen eigenaar is van zijn of haar eigen loopbaan. Bovendien stimuleren we heel sterk interne mobiliteit in alle richtingen. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van de medewerker en van Securex om te blijven werken aan inzetbaarheid, werkbaarheid, groei én verbinding op het werk. Door onze mensen op de eerste plaats te zetten, streven we naar een goede werknemerservaring en die levert een goede klantervaring op.”