“Tevreden medewerkers zorgen voor de beste resultaten”

AFAS Software is één van de grootste aanbieders van bedrijfssoftware in de Lage Landen. Het familiebedrijf kiest bewust voor een mensgerichte omgang met zijn werknemers.

Dries Van Damme/Bureau44
Mensgericht hybride werken • 07 november 2022

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

“Bij ons staat niet de klant centraal, maar de medewerker”, zegt algemeen directeur Machiel den Dekker verrassend. “Wanneer de medewerker zich gewaardeerd en op zijn plek voelt, dan zorgt hij vanzelf goed voor onze klanten.”

Gezond verstand

Die mensgerichte cultuur is sterk te merken aan de manier waarop AFAS het hybride werken organiseert. “Je kan geen team bouwen via Teams”, benadrukt den Dekker. “Het is de goede sfeer die de mensen naar kantoor doet komen. Maar we laten onze medewerkers de keuze. Werken met gezond verstand, in het belang van AFAS, dat is het devies.”

Teambinding

De bouw van het nieuwe clubhuis in Kontich, vorig jaar, is even kenmerkend voor de familiale cultuur bij AFAS. “De opening ervan was de beste teambuildingactiviteit die we ooit deden. Momenten waarop een consulting manager en iemand van sales support samen staan af te wassen, zorgen voor een hechte band.” Het zit vaak in de kleine dingen, benadrukt den Dekker. “Zo bieden we geen fitness aan, want dat is iets individueels, maar wel de mogelijkheid om met collega’s te padellen om de hoek.”