“We gaan voor sparks in ons hybride werken”

Thuiswerk kan een geweldig positieve impact hebben op de work-lifebalans. Dat begrijpt ook verzekeraar Corona Direct die al jaren sterk inzet op hybride werken. Maar voor Corona Direct is hybride werken maar geslaagd wanneer er voldoende aandacht is voor de gezondheid van de medewerkers, zowel fysiek als mentaal.

Dries Van Damme/Bureau44
Mensgericht hybride werken • 01 november 2022

Deel dit artikel
LinkedIn Facebook Twitter

Sinds Corona Direct het hybride werken is gaan promoten, zijn twee zaken heel duidelijk geworden, vertelt HR Generalist Catherine Mast: “Het viel ons op dat medewerkers almaar moelijker een grens konden trekken tussen werk en privé: ze namen minder pauze en bewogen minder. Ook de connectie met de collega’s viel een stukje weg, doordat iedereen op verschillende dagen naar kantoor kwam.”

Sparks

Daarom sloegen Corona Direct en Energy Lab de handen in elkaar om een gezondheidsplan op te stellen. Dat plan kreeg de naam Sparks mee. Het koppelt het hybride werken aan de menselijke factor. “Het mooie aan Sparks is dat het aandacht heeft voor mentale en fysieke gezondheid, maar tegelijk ook voor het groepsgebeuren”, vertelt Catherine. Het programma omvat onder meer verschillende sessies rond slaap, voeding en beweging. v

Groepschallenges en ambassadeurs

In het kader van Sparks gaat Corona Direct in groep challenges aan rond beweging en groepsdynamiek. “Zo zetten we tijdens de eerste challenge samen meer dan 10 miljoen stappen. Dat leverde € 9.000 op voor het goede doel.” Enkele medewerkers gaan een stapje verder, en volgen een heus ambassadeurstraject. “Op zes maanden tijd stomen ze zich onder professionele begeleiding klaar om een halve marathon te lopen.”