Securex: We innoveren met optimale werkvormen

Securex experimenteert volop met mensgericht hybride werken. Daar worden niet alleen de eigen medewerkers beter van. Als dienstverlenend bedrijf deelt Securex de eigen ervaringen ook met de klanten.

Deel dit interview
LinkedIn Facebook Twitter
Gaelle Houyoux (CSR Expert):

“In juni startte ons project New Way of Working. Daarmee zetten we in op meer thuiswerk en een betere ervaring als je wel op kantoor werkt. De meeste medewerkers bij Securex zijn niet aan een fysieke locatie gebonden. Daar ligt dus een enorme opportuniteit.”

“We vroegen onze collega’s naar hun ervaringen met thuiswerk. Die blijken zeer positief. Wel zijn er twee aandachtspunten: de sociale cohesie en de opvolging en coaching. Daarom begeleiden we onze leidinggevenden op vlak van remote management. We geven hen tips zoals de organisatie van een wekelijkse teammeeting. Daarin kunnen ze ook polsen naar de thuis- en werksituatie van elk teamlid. Voelt een leidinggevende dat iemand ergens mee zit, dan kan een individueel gesprek volgen.”

Eigen ervaringen delen

“We innoveren met optimale werkvormen. Individueel werken kan je thuis, samenwerken doe je best op kantoor. Enkele teams testen dat nieuwe kader begin 2021 uit. Na de coronacrisis kunnen we het lanceren voor iedereen. Ook dan gaan we niet allemaal voltijds op kantoor werken. We delen onze eigen ervaringen met onze klanten. Die kunnen ze aanpassen aan hun eigen organisatie. Onze experts delen al langer hun expertise inzake de tendensen op vlak van HR. Waar we kunnen voegen we daar ook onze eigen ervaringen aan toe.”

Impact via mobiliteit

“Als dienstverlenend bedrijf hebben we via mobiliteit de grootste impact op het milieu. Onze toekomstvisie bepaalt dat we effectief inzetten op minder onderweg zijn. Daar liggen de opportuniteiten voor Securex. Maar het is niet steeds zo eenvoudig. Mobiliteit maakt immers deel uit van het loonpakket. En met 26 vestigingen in België zijn veel van onze collega’s ook erg mobiel. Daar ligt dus een grote uitdaging.”

“Ideaal is dat gebouwen vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of de fiets. Dat is niet altijd het geval. Maar als we een nieuw gebouw in gebruik nemen – zoals nu in Gent – dan speelt dat criterium zeker meer. Uiteraard houden we ook rekening met de bereikbaarheid voor onze klanten.”

“Minder autogebruik en een vlottere mobiliteit zijn alleszins voordelig voor onze medewerkers. Ze voelen minder stress en winnen tijd om iets anders te doen, wat vroeger te stoppen of aan een groot project te werken.”

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER