Pfizer: Innoveren zit in ons DNA

Op tien jaar tijd is het aantal werknemers bij Pfizer Puurs meer dan verdubbeld. Om de work-life balance van zoveel mensen een centrale plek te geven én maatschappelijke issues zoals het klimaat mee het hoofd te bieden, zet de geneesmiddelenfabrikant naarstig in op duurzame mobiliteit en flexibel werk. “Die aanpak hoort bij onze innovatieve bedrijfscultuur”, zegt Site Lead Luc Van Steenwinkel.

Deel dit interview
LinkedIn Facebook Twitter

“Die innovatie uit zich op verschillende vlakken: een hightech productieomgeving en onze drang om innovatieve geneesmiddelen te ontwikkelen die een doorbraak betekenen voor de levens van zoveel patiënten,” zegt Van Steenwinkel.

Bedrijfscultuur

“Tegelijk maken we voortdurend werk van onze duurzaamheid als organisatie”, vervolgt de Site Lead. Er staan twee windturbines op de site in Puurs en het bedrijf heeft zonnepanelen en een warmtekrachtkoppeling. Tegelijk wordt 50 procent van het productieafval gerecycleerd en wordt afvalwater on site gezuiverd. “Maar duurzaamheid is voor ons behalve milieubewust zijn ook mensgericht zijn. Onze teams zijn zelfsturend georganiseerd, waarmee we autonomie vanuit de teams sterk aanmoedigen. Daarnaast omarmen we nieuwe tools voor de opleiding van medewerkers: zo trainen we onze vaccinmakers via Virtual Reality in steriele procesinterventies. Ook onze voorbereidingen voor een potentieel COVID-19 vaccin zijn een mooi voorbeeld: het sneltempo waarmee we dit realiseren is enkel mogelijk in een innovatieve organisatie waar medewerkers zich goed voelen.”

Mobiliteitsplan

Op vlak van mobiliteit is Pfizer Puurs actief bezig met steeds groener onderweg zijn en hoe werknemers op een almaar flexibelere manier kunnen werken. Met een breed gedragen mobiliteitsplan, dat in 2017 het levenslicht zag, zette de organisatie belangrijke stappen. “Zo hebben we hard gewerkt aan ons fietsplan. Meer dan 1.000 werknemers zijn al ingestapt op onze formule rond fietsleasing ‘Goed voor liefst 2,2 miljoen fietskilometers in 2019!’.”

Mentale frisheid

In coronatijd is flexibel telewerk ook bij Pfizer Puurs toegenomen. “Maar altijd op dezelfde plek thuis achter je bureau zitten, heeft ook minpunten. Je mist de smalltalk en sociale contacten van de werkvloer. Dat heeft een impact op wat ik noem de ‘mentale frisheid’. Rond die sociale connectie hebben we onlangs een innovatietraject ingericht waarin collega’s via virtuele workshops persoonlijk worden begeleid. We blijven dus nadenken over vernieuwing, en hoe we continu kunnen inzetten op de work-life balance van onze werknemers” besluit Van Steenwinkel.

The time is now!

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren bevindt zich op een kantelpunt. Hét moment voor organisaties om de werknemer centraal te zetten in het nieuwe normaal en hybride werken daar een prominente plaats in te geven.

LEES HET CHARTER