BD: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

BD is een wereldwijd medisch-technologisch bedrijf met als doelstelling “Advancing the world of health” door het bevorderen van medische innovatie, diagnostiek en zorg.

Met trots kan gezegd worden dat BD meer dan een eeuw oud is. Sinds de oprichting in 1897 door Maxwell Becton en Fairleigh Dickinson, zet het bedrijf zich dagelijks in om de klinische resultaten voor patiënten te verbeteren. Van laboratorium tot ziekenhuis, van huisarts tot thuiszorg, allen werken dagelijks met BD’s innovatieve oplossingen.

Om de transformatie van de gezondheidszorg wereldwijd te ondersteunen, worden producten, oplossingen, diensten en processen voortdurend verbeterd.

BD focust zich hierbij op drie pijlers, die consistent worden toegepast doorheen de dagelijkse werking:

  • • Verbeteren van de veiligheid van patiënten?
  • • Verbeteren van de veiligheid van zorgverleners?
  • • Verhogen van de efficiëntie in de gezondheidszorg?

BD Benelux telt ruim 1000 medewerkers en is met het Europees distributiecentrum in Temse en het kantoor in Erembodegem een belangrijke hub van BD in Europa.
Voor meer informatie, surf naar www.bd.com

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Bij BD zijn onze werknemers onze pioniers. Zij vertegenwoordigen het bedrijf en we vinden het heel belangrijk dat ze zich goed voelen in hun werkomgeving. Voor de COVID-periode boden we reeds flexibele uren en nu, na COVID, is er vooral vraag naar een combinatie van flex- en office-based werken. We zijn hier mee aan de slag gegaan en hebben een policy uitgewerkt. Indien werknemers flex willen werken, krijgen ze alle nodige materiaal ter beschikking om hun job goed te kunnen uitvoeren (bureau, bureaustoel, scherm, ...). Hierdoor verkleint hun ecologische footprint en betekent het voor velen een verbetering van hun levenskwaliteit. Willen ze echter liever office-based werken, dan kan dat ook en krijgen ze op kantoor een vast bureau toegewezen. Teams overleggen onderling welke dagen ze op kantoor zijn zodat de samenwerking optimaal verloopt. We rollen hierbij een sterke strategie uit naar activity-based working waarbij we onze werkomgeving als toonaangevend zien.

BD concentreert zich eveneens op de evolutie van de duurzaamheidsstrategie door het aanpakken van de brede waaier van uitdagingen waarmee onze industrie, samenleving & planeet worden geconfronteerd. Al sinds geruime tijd bieden we bvb hybride en elektrische wagens aan als bedrijfswagen om aldus onze vloot groener te maken. Daarnaast bieden we ook een fietsleaseplan aan (elektrische fietsen) wat ondertussen een groot succes blijkt te zijn. We hebben tevens pool bikes beschikbaar die werknemers kunnen reserveren als ze bvb onder de middag graag een fietstochtje willen maken.

Als onze werknemers zich goed voelen, laat zich dat ook zien in hun werk en dus doen we er alles aan om dit te optimaliseren. Dit is deel van onze verantwoordelijkheid als bedrijf.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEBD bikes BD team BD new offices

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN