EBB: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

EBB uit Genk is een elektrische bordenbouwer en Building Management System-integrator.

Ze zijn de grootste onafhankelijke bordenbouwer in de Benelux met 100% focus op gebouwen. EBB ontwerpt en assembleert elk mogelijk elektrisch bord voor een building project: van de hoofdverdelers tot de kleinste kast.

Daarnaast nemen ze als BMS-expert ook de automatisatie van het project in handen. Een BMS is het overkoepelende systeem dat alle technieken als verwarming, koeling, ventilatie… in een gebouw regelt.

EBB bestaat 40 jaar en heeft 50 werknemers in dienst.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

De BMS-oplossingen van EBB resulteren in energiezuinigere gebouwen. Daarnaast zet het bedrijf zelf ook stappen om hun eigen voetafdruk te verkleinen.

Eén van de speerpunten is een groener mobiliteitsbeleid. HR-manager Tom Vanbrabant: “Een paar jaren geleden hebben we de stap al gezet naar hybride bedrijfswagens. Nu het aanbod elektrische wagens gevarieerder is geworden, willen we de stap naar full electric zetten. De laadinfrastructuur staat alleszins al op punt. En onze daken liggen al sinds 2019 vol met 118 kWp aan PV-panelen.”

“Daarnaast leggen we ook de laatste hand aan een systeem voor fietsleasing. Op die manier willen we verplaatsingen met de fiets stimuleren.”

“We geven collega’s ook de mogelijkheid om van thuis uit te werken. Dat is wel niet voor iedereen mogelijk – een elektrisch bord kan je nu eenmaal niet vanop afstand bouwen. We sturen nu veel meer dan vroeger op de output. Het vraagt om verantwoordelijkheidszin van je personeel en een andere vorm van leidinggeven. Daarin hebben we al mooie stappen gezet.”

Een volgende uitdaging is om de verbondenheid binnen de teams en tussen de teams op peil te houden. Want er is meer dan een praktische kant aan vanop afstand werken. “Ook wie enkele dagen per week thuis werkt, moet part of the team blijven.”

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN