FARO: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

FARO is het steunpunt voor de cultureel-erfgoedsector.

We werken voor en met erfgoedwerkers uit archieven, erfgoedbibliotheken, erfgoedcellen, organisaties die zich toespitsen op immaterieel erfgoed, landelijke dienstverlenende organisaties en musea. Ook beleidsmakers, gemeentelijke cultuur- en erfgoeddiensten zijn belangrijke doelgroepen.

Samen kunnen we meer: we brengen mensen en expertise doelbewust bijeen en zetten actuele erfgoedvraagstukken op de agenda, organiseren praktijkgerichte erfgoedvormingen, geven advies en bieden begeleiding op maat.

Met onze vakbibliotheek, het driemaandelijks tijdschrift faro en de goedgevulde website bieden we bijkomende informatie en verdieping.

We investeren in kennisontwikkeling en praktijkgericht onderzoek en delen genereus visies, inzichten en praktijken uit buiten- en binnenland. Samen met de cultureel-erfgoedsector zetten we ons in om het cultureel erfgoed dat Vlaanderen en Brussel rijk is in de kijker te zetten. Zo coördineren we de jaarlijkse Erfgoeddag, volgen we het medialandschap op de voet en investeren we in de uitbouw van de ErfgoedApp.

Meer weten?
FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw
Priemstraat 51
1000 Brussel
02 213 10 60 - faro.be

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

FARO draagt bewust en trots het ‘baanbrekende werkgever’-label. De organisatie investeert in de omstandigheden waarin elke individuele werknemer het beste uit zichzelf kan halen. Daarbij zijn autonomie én verbondenheid de voornaamste sleutels; grote begrippen die tot in de kleinste actie weerspiegeld worden. Er wordt met groot voluntarisme gewerkt aan het opbouwen van eigen leiderschap, een sfeer van openheid in de manier van werken en aan de interne en externe communicatie. Ons motto is dan ook: samen bereiken we meer.

Elk van de negenentwintig FARO-medewerkers is uiteraard heel erg verschillend. Noem een criterium om mensen te onderscheiden en u zal het in deze organisatie vinden. In uw organisatie of bedrijf is dat ongetwijfeld niet anders, toch?

Maar één opvallende constante kenmerkt élke FARO-medewerker. Bij – letterlijk – elk van hen brandt een ‘heilig vuur’. Dat valt niet alleen af te lezen aan hun daden en de manier waarop ze spreken en schrijven, maar ook en vooral aan hun gedrevenheid en grote engagement tegenover het cultureel erfgoed en het erfgoedwerk. Stuk voor stuk zijn ze doordrongen van het belang van een puike dienstverlening die de verwachtingen van de FARO-doelgroepen overtreft.

Dat vuur brandt dankzij de expertise van elke medewerker, en ook door het besef van de maatschappelijke waarde en betekenis van dat erfgoed. Het zijn de mensen van vandaag, die zorg dragen voor collecties, technieken, vaardigheden en immaterieel erfgoed, met het oog op de toekomstige generaties.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEVrolijk gezelschap van tien mensen in een interieur, Gesina ter Borch, ca. 1655 © Rijksstudio Vrolijk gezelschap van tien mensen in een interieur, Gesina ter Borch, ca. 1655 © RijksstudioHet vrolijke huisgezin, Jan Havicksz. Steen, 1668 © Rijksstudio Het vrolijke huisgezin, Jan Havicksz. Steen, 1668 © Rijksstudio

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN