Lantis: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

In opdracht van de Vlaamse overheid realiseert Lantis de Oosterweelverbinding, een grootschalig mobiliteits- en leefbaarheidsproject dat de Ring van Antwerpen sluit dankzij de aanleg van tunnels.

Naast het rondmaken van de Antwerpse Ring is Lantis ook bouwheer van andere grote infrastructuurprojecten, de aanleg van talrijke fietsverbindingen en multimodale knooppunten (Park & Ride gebouwen) aan de stadsrand van Antwerpen.

Innovatie, transformatie en intensieve samenwerking met al onze stakeholders zorgen voor toekomstgerichte projecten met een duurzame impact op de dynamiek van de Antwerpse regio.

Als Baanbrekende Werkgever doet Lantis er alles aan om haar medewerkers een uitdagende werkervaring te laten opdoen, ze te begeleiden en verder te ontwikkelen. Mee bouwen aan Oosterweel betekent je talenten op een maatschappelijk verantwoorde manier inzetten. Lantis is een waardengedreven organisatie die medewerkers de mogelijkheid biedt om hun carrière in alle opzichten op een duurzame wijze uit te bouwen.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Slimmer en groener onderweg
Met het Oosterweelproject draagt Lantis volop bij aan de “modal shift” ambitie van Antwerpen; zo veel mogelijk mensen aanmoedigen om de stad te bereiken of bezoeken via alternatieve vervoersmodi dan de wagen. Het was voor Lantis evident om deze modal shift ambitie helemaal door te trekken in haar mobiliteitsbeleid. Lantis zet daarvoor in op fietsen, deelsystemen, parkeerplaatsen aan de rand van de stad en een uitsluitend groen wagenplan: medewerkers kunnen uitsluitend een plug-in hybride, elektrische of CNG wagen kiezen. Ook kunnen zij die voor hun functie in aanmerking komen voor een bedrijfswagen, opteren voor het bij Lantis steeds populairder wordende mobiliteitsbudget.

Voor de coronacrisis gebeurde al ongeveer de helft van de verplaatsingen met de fiets. Slechts een vierde van de medewerkers stapte nog in de wagen voor woon-werkverkeer. Lantis promoot alternatieven zoveel het kan door het aanbieden van leasefietsen, een fietsvergoeding en de terugbetaling van abonnementen voor openbaar vervoer en deelsystemen. Via de mobiliteitsapplicatie Skipr maken ze het mogelijk om vlot verschillende modi te combineren en te betalen. Het gebruik van de wagen wordt ontmoedigd, bijvoorbeeld door werknemers slechts een beperkt aantal keer toegang tot het parkeergebouw te geven.

Mensgericht hybride werken & minder onderweg
De voorbije maanden implementeerde ook Lantis het hybride werken: een optimale mix tussen thuiswerken en op kantoor samenkomen. Als waardengedreven organisatie koos Lantis ervoor om de organisatie hiervoor een kader aan te bieden in plaats van regels op te leggen. De organisatie stelde hiervoor vier basisprincipes op: accountable, flexibel, als team en in verbinding. Elk team bepaalt samen hun ideale werkvorm in functie van de noden van het werk en de behoefte om met andere teams verbinding te behouden.

De kantoorinrichting van Lantis ondersteunt eveneens de nieuwe realiteit: landscape werkplekken, moderne vergaderfaciliteiten, focus boxen, afgewisseld met uitnodigende corners om verbinding met collega’s op te zoeken. En deze connectie tussen de collega’s wordt geregeld een boost gegeven door Lantis events, sportieve beweegchallenges, en andere activiteiten die het welzijn van de collega’s verhogen.

ONTDEK ONZE ORGANISATIELantis team Lantis colleague bike Lantis colleague office
Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN