Mensura: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk inspireert en begeleidt werkgevers om samen een positieve en meetbare impact te hebben op het welzijn van organisaties en medewerkers. Als specialist op het vlak van preventie, veiligheid en gezondheid reikt Mensura advies, oplossingen en diensten aan op maat van bedrijven.

Mensura helpt vermijdbaar verzuim tot een minimum te herleiden en werknemers gezond en veerkrachtig aan het werk te houden. Dat gebeurt via een methodologie met specifieke en meetbare doelstellingen waarbij een nauwe samenwerking met werkgevers én werknemers centraal staat.

Mensura telt meer dan 56.000 klanten, van kmo’s tot grote organisaties. Als de grootste Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk in België zet Mensura in op nabijheid. Met 102 vaste onderzoekscentra en 27 mobiele centra verzekert ze een regionale aanwezigheid in het hele land.

Voor meer informatie, surf naar www.mensura.be

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Na het verplichte telewerk tijdens de coronacrisis hebben alle medewerkers met een functie die dat toelaat, de kans gekregen om te kiezen voor 1 of 2 dagen structureel thuiswerk. Een groot succes, want maar liefst 92% tekende in op de policy. Daarbij gaat er veel aandacht naar de begeleiding van medewerkers. Hun fysiek en mentaal welzijn staat centraal, zodat ze ook productief kunnen zijn en blijven. Aan de hand van een zelftest, een opleiding en een opvolgingstraject krijgen medewerkers alle nodige kennis en tips aangereikt om gezond te kunnen werken vanop afstand. Daarnaast kunnen ze rekenen op een thuiswerkvergoeding en de nodige uitrusting, zoals een extra scherm, een laptophouder, extern klavier, een muis en een headset. Teams spreken onderling af hoe ze communiceren, wie wanneer bereikbaar moet zijn en wanneer ze teammomenten inlassen op kantoor.

Thuiswerk heeft ook een impact op de mobiliteit van medewerkers: wekelijks sparen we momenteel 860 woon-werkverplaatsingen uit. Tegelijk onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn van een vergroening van het wagenpark, waarbij we ook luisteren naar de noden en verwachtingen van onze medewerkers.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEMensura lifestyle Mensura colleague Mensura colleague

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN