Mint: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

MINT is een onafhankelijk studiebureau voor verkeer en mobiliteit, gevestigd in Mechelen en Gent. Inmiddels groeide MINT uit tot een team van 32 verkeersdeskundigen. De opleiding en ervaring van de verschillende teamleden op vlak van verkeersplanning en –modellen zorgt ervoor dat MINT een bureau is met frisse inzichten in mobiliteit.

De afdeling verkeersplanning staat onder andere in voor de opmaak en evaluatie van gemeentelijke mobiliteitsplannen, parkeerbeleidsplannen, mobiliteitseffectrapportages (MOBER’s), mobiliteitsluiken in MER’s, bereikbaarheidsanalyses, bedrijfsvervoerplannen, openbaar-vervoerstudies en diverse soorten van verkeersonderzoek.

Het modellenteam biedt advies zowel op vlak van personen- als goederenmodellen en dit zowel op macroscopische strategische schaal als op dynamisch operationeel niveau. Werkzaamheden omvatten dan ook de ontwikkelingen en implementatie van verkeersmodellen, opleiding en dagelijkse ondersteuning, onderzoek naar verplaatsingsgedrag en de feitelijke uitvoering van gebruik van modellen bij projectevaluaties.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Als studiebureau in verkeer en mobiliteit is het evident dat MINT reeds langer inzet op minder, slimmer en groener onderweg.

 1. We vermijden verplaatsingen door actief structureel thuiswerk mogelijk te maken en te stimuleren bij onze medewerkers. Een goeie work-life-balance is bij MINT geen holle slogan, maar dagelijkse realiteit.
 2. We verkorten verplaatsingen door de uitbouw van een satellietkantoor in Gent, waardoor medewerkers uit Oost- en West-Vlaanderen een kortere verplaatsingsafstand naar het werk hebben en de reistijd naar klanten uit die regio wordt gereduceerd.
 3. We verduurzamen verplaatsingen door maximaal in te zetten op openbaar vervoer en fiets voor zowel woon-werk- als dienstverplaatsingen:

  • De locatiekeuze van onze kantoren op minder dan 300 meter van treinstations in Mechelen en Gent is dan ook een bewuste strategische keuze

  • Integrale terugbetaling openbaar-vervoerskosten en maximale fietsvergoeding stimuleren dit gebruik

  • De mogelijkheid voor onze medewerkers om via flexibele verloning in te stappen in fietsleasingproject is de logica zelve

  • Voor resterende auto-verplaatsingen gebruiken we enkel deelauto’s, hybride of volledig elektrische voertuigen.

Als baanbrekende werkgever ligt de verdere focus op het welzijn van onze medewerkers, in het bijzonder tijdens én na de corona-periode. We stimuleren hierbij de inbreng van al onze collega’s in de manier (online/fysiek) én locatie (thuis/werk) waarop we samenwerken én ontspannen. Een brede basis van vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid haalt het beste in elk van onze medewerkers naar boven.

#MINT-team!

ONTDEK ONZE ORGANISATIEMint colleagues Mint mobility

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN