WVI: Baanbrekende Werkgever '22

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

WVI is de dienstverlenende vereniging van 54 West-Vlaamse gemeenten, actief in de regio’s Westhoek, Midwest, Brugge en Oostende. Als verlengstuk van de lokale besturen ondersteunen we hen bij het vervullen van hun taken.

De transformatie naar een klimaatbestendige samenleving en toenemende digitalisering stellen gemeenten en regio’s voor grote (toekomstige) maatschappelijke uitdagingen op het vlak van ruimte, mobiliteit, wonen, ondernemen, natuur, milieu, klimaat en energie. Met een veelzijdige dienstverlening proberen we onze lokale besturen maximaal te ontzorgen: van het realiseren van kwaliteitsvolle en duurzame bedrijventerreinen en woonprojecten tot studiebureau en advies- en kenniscentrum. Waar er raakvlakken zijn, initiëren, faciliteren en organiseren we intergemeentelijke samenwerking, en ondersteunen ook de regionale werking van onze lokale besturen. Een sterke regionale samenwerking biedt immers volop mogelijkheden.

Een organisatie is pas wendbaar wanneer alle medewerkers mee het heft in handen nemen om de ambities waar te maken. Flexibiliteit, durf en samenwerking – zowel intern als extern – zijn de sleutels tot succes in een snelle, onzekere en complexe wereld.

Maak kennis met WVI in 124 seconden!

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

WVI kiest als werkgever resoluut voor een nieuwe manier van werken waarbij de werknemer centraal staat, niet langer de werkplek. Wie kiest voor structureel telewerk mag zelf bepalen wanneer op kantoor en wanneer thuis wordt gewerkt, met een minimum van 2 dagen per week op kantoor. Zo combineert WVI de voordelen van telewerk met het behoud van sociale cohesie in de organisatie. De interesse is groot: 80% van de werknemers kiest om in het systeem te stappen.

Geert Sanders, algemeen directeur: “We willen onze huidige en toekomstige werknemers de mogelijkheid bieden om een goede werk-privé balans te behouden. Dit alles in een cultuur van vertrouwen en autonomie. We willen hen daarin ondersteunen met dit aangepast kader, en uiteraard ook verder met technische ondersteuning en sociale initiatieven. Hybride werken moet het welzijn van onze werknemers verbeteren.”

Floren Bostoen is net één jaar als mobiliteitsdeskundige aan de slag bij WVI. Het stemt hem tevreden dat WVI inspeelt op maatschappelijke evoluties en ‘mee is met zijn tijd’. “De afwisseling tussen thuiswerken en op kantoor werken zorgt voor een boost van mijn productiviteit. Ik kan mijn werk ook beter organiseren, wat comfortabeler aanvoelt en waardoor ik het gevoel krijg dat ik mijn werk ook beter uitvoer. En door minder woon-werkverplaatsingen houd ik meer tijd over om te gaan sporten.”

Kris Declercq, burgemeester Roeselare/voorzitter WVI: “Hybride werken zorgt ook voor een pak minder gereden kilometers per week. Met de verworven inzichten willen we onze lokale besturen inspireren zelf aan de slag te gaan om een goed en doordacht telewerkbeleid uit te werken.”

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

WVI WVI

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN