Antwerp Management School: Baanbrekende Werkgever '23

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Antwerp Management School (AMS) begeleidt jonge en ervaren professionals in hun zoektocht naar echte impact. Daarbij durven we ons met trots een dynamische, innovatieve en klantgerichte organisatie noemen – en dat is vooral te danken aan het enthousiaste team achter AMS. We zijn een bruisend, divers en internationaal team van een 90-tal medewerkers. Met de vakkennis en inzichten van onze faculteitsleden en medewerkers beleven onze klanten permanente leerervaringen, met onmiddellijke weerslag in de dagelijkse praktijk.

Samen met Jobat en De Lijn lanceerde AMS het Baanbrekende Werkgever Charter: een leidraad voor mensgericht hybride werken en nieuwe mobiliteit, want sinds de pandemie kan die dialoog niet meer ontbreken. Met onze initiatieven van de voorbije twee jaar wist AMS het niveau van ‘structureel beleid’ te bereiken in het charterstappenplan, maar daar stopt onze motivatie niet. Om de volgende stap in ons welzijnsbeleid te bereiken, werken we steeds op drie niveaus:

1. Organisatie
De uitdagingen van de pandemie grepen we aan als kansen om onze kantooromgeving en flexwerkbeleid onder handen te nemen. Vandaag zijn de AMS-medewerkers welkom in een open, vertrouwde en activiteitengebaseerde werkomgeving. De verloren contactmomenten die thuiswerk met zich meebrengt, worden opgevangen door het Re-Connectcomité. Dankzij hun ontspannende evenementen blijft de verbindende AMS-cultuur behouden. Met ‘Healthy Thursdays’, yogasessies, halloweenbrunches en kerstfeestjes zorgen we dat onze collega’s gemotiveerd naar kantoor blijven komen. Ons flexwerkbeleid werd verder vormgegeven met als centrale bouwstenen: vertrouwen, team dialoog en open agenda beheer. Om de vinger aan de pols te houden van het algemene welzijn in AMS, organiseren we regelmatig welzijnsenquêtes. Zo betrekken we onze medewerkers in het welzijnsaanbod en -beleid, met extra aandacht voor werkdruk en stress.

2. Team
Om ook per team de juiste begeleiding te voorzien, ontwikkelde AMS Competence Center Next Generation Work de LIZET-methode: een conversatiestarter over duurzame loopbanen in zelfgestuurde teams. Dit canvas van werkbaarheid, inzetbaarheid, groei en verbinding wordt in elk team geïntegreerd door de uitbouw van onze LIZET-coach community, met een positief effect op de hybride werkvaardigheden van onze mensen.

3. Individu
Tijdens de Covidperiode installeerden we welzijnscoaches om zelfzorg te bevorderen. Zij leveren een warm klankbord voor mensen die het moeilijk hadden in het vinden en houden van een gezonde balans. Hun meerwaarde konden we na de quarantaines niet meer missen, dus ook vandaag bieden we onze werknemers ondersteuning in het juiste mentale evenwicht, met trajecten op maat. Daarnaast bieden we via onze samenwerking met Better Minds at Work verschillende trainingen over hybride werkvaardigheden.

Maar met de ondertekening van dit charter is onze welzijnsmissie nog niet volbracht. AMS blijft zich engageren om een echte baanbrekende werkgever te worden, met onze unieke cultuur als rode draad in deze nieuwe manier van werken.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

AMS AMS AMS AMS AMS AMS AMS

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN