Janssen Pharmaceutical Companies: Baanbrekende Werkgever '23

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson is een wereldwijde leider in de gezondheidszorg. In België zijn meer dan 5.300 werknemers aan de slag bij Janssen. De activiteiten op onze zeven Belgische sites omvatten de volledige farmaceutische cyclus: van het vroege onderzoek & de ontwikkeling, via productie en de distributie tot de toegang voor patiënten.

Bij Janssen houden we nooit op met het creëren van een toekomst waarin ziekte tot het verleden behoort. We streven ernaar om levens te transformeren door nieuwe en betere manieren te vinden om ziekte te voorkomen, te bestrijden, te behandelen en te genezen. Hiervoor werken we samen met heel wat talent en zetten we in op de meest veelbelovende wetenschap.

In alles wat we doen, staat de patiënt voorop, waarbij innovatie en duurzaam ondernemen centraal staan in de manier waarop we het doen.

Bij Janssen gaan we samen voor een duurzame mobiliteit
Vervoer is vaak een kwestie van gewoonte: mensen kiezen voor de bekende en gemakkelijkste weg. Maar dat is niet per se altijd de beste keuze. Daarom heeft het Core Team Mobility bij Janssen een doeltreffend Smart & Sustainability Plan uitgewerkt. Via dat plan, dat vertrekt vanuit de noden van de gebruiker, begeleiden we onze medewerkers in hun nieuwe mobiliteit, zodat ze ervaren hoe makkelijk het is om minder met de wagen te rijden. Bovendien leren ze meer alternatieve vervoersmiddelen en werkplekken kennen. Zo dragen we samen bij tot een kleinere impact op mobiliteit, het klimaat en de luchtvervuiling.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

We zijn een groeiend en duurzaam bedrijf. Meer dan 5.300 medewerkers, een aantal dat nog steeds groeit, moeten op een zo comfortabel, veilige en duurzaam mogelijke manier kunnen bijdragen aan onze missie. Bij Janssen hebben we Sustainable Development Goals waarbij we ons engageren om het duurzame woon-werkverkeer zo aantrekkelijk mogelijk te maken en waarbij ook thuiswerk wordt bevorderd.

Duurzaam werken draagt bij tot het welzijn en het milieu
Heel wat medewerkers werken al jaren één of meerdere dagen van thuis uit. Dat reduceert de reistijd en brandstof, én bevordert tegelijkertijd de work-life balans. Zo houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk én verbeteren we het welzijn van onze medewerkers.

Bovendien bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om gratis op één van de 12 satellietkantoren in België te werken. Zo ben je dichtbij huis maar vertoef je toch nog in een werkomgeving van Janssen waar je zowel individueel als in team kan werken. Er zijn zowel individuele bureaus als vergaderzalen ter beschikking. En dat wordt zeer geapprecieerd, door bijvoorbeeld collega Annick:

“De satellietkantoren zijn een geweldige manier om de balans tussen werk en privé te verbeteren, en tegelijkertijd toch J&J-collega’s te ontmoeten. Zelfs collega’s van totaal verschillende afdelingen. Zo krijg je een bredere kijk op de organisatie en dat verruimt je blik allen maar!”

Een fietsleaseprogramma voor iedere medewerker
Elke medewerker kan zich inschrijven voor een fietsleaseprogramma waarbij je beschikt over een comfortabele en veilige fiets. Je hebt de keuze uit een gewone of elektrische stadsfiets, maar ook bakfietsen, racefietsen en speed pedelecs zitten in het aanbod. Bovendien krijg je een gratis opleiding als je voor dat laatste kiest.

Medewerkers die het graag willen combineren met het openbaar vervoer hebben ook de mogelijkheid om een (elektrische) plooifiets te leasen.

Janssen fietsbuddies en -ambassadeurs zijn er voor jou
Bij Janssen hebben we heel wat fietsbuddies en -ambassadeurs die enerzijds met veel plezier hun tips & tricks over fietsen (naar het werk) met je delen, en anderzijds beschikken over een reparatiekit indien het nodig zou zijn. Voor grotere herstellingen aan je fiets kan je terecht bij de herstelzuilen op onze sites.

Kom naar het werk met de Janssen-bus
Als je in de omgeving van Antwerpen woont of je kan makkelijker tot in Antwerpen geraken, pikt de Janssen-bus je vlakbij Berchem-station op. Medewerkers uit verschillende richtingen kunnen dus halt houden in Antwerpen om zorgeloos verder naar Beerse te worden vervoerd. Je verplaatst je comfortabel, mét Wifi, en als je afstapt heb je misschien al een deel van je werk gedaan. Dat weet collega Els maar al te goed:

“Ik ben een grote fan van efficiëntie, dus autorijden, vooral alleen, voelt voor mij als een grote verspilling van tijd. Dankzij de J&J wifi-bus is mijn woon-werkverkeer ook een tijd om te lezen, e-mails/berichten in te halen (persoonlijk of professioneel), te praten met collega's onderweg, naar (opgenomen) webinars te luisteren of gewoon te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken.”

Parkeergelegenheid voor carpoolers
Carpoolen met je collega’s is zoveel aangenamer én makkelijker. Als je hier gebruik van maakt, dan kan je ook rekenen op een gegarandeerde parkeerplaats, dichtbij één van de bedrijfsingangen. Er zijn dus heel wat voordelen aan verbonden, zo getuigt ook collega Peter:

"Je maakt minder kilometers met de eigen wagen, dus je hebt ook minder kosten en slijtage. Het is minder vermoeiend, je hebt een gezellige babbel onderweg en in geval van pech sta je er niet alleen voor. Het enige nadeel is dat je natuurlijk wat flexibiliteit opgeeft, maar voor mij persoonlijk weegt dat niet op tegen de voordelen.”

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Janssen Janssen Janssen Janssen Janssen Janssen Janssen Janssen

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN