Lokaal Bestuur Sint-Niklaas: Baanbrekende Werkgever '23

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Met iets meer dan 80.000 zijn ze, de Sint-Niklazenaren. En voor hen doen we het, voor hen maken we van Sint-Niklaas een nog mooiere stad, elke dag opnieuw. Dat doen we samen met 1.200 medewerkers die ontegensprekelijk over dat kenmerkende 9100-profiel beschikken. We dragen dezelfde waarden uit, we spreken dezelfde taal. We gaan voor een stad die warm, innovatief, dynamisch en kleurrijk is, waar iedereen meetelt. De wensen en behoeften van onze inwoners zijn onze leidraad.

Onze organisatie is voortdurend in beweging. De uitdagingen zijn groot en evolueren constant. Daar spelen we op in met een snelle, slimme en resultaatgerichte dienstverlening. We maken het leven van die 80.000 inwoners beter, aantrekkelijker en eenvoudiger. Een onbetwistbare kwaliteit in dienstverlening en klantvriendelijkheid staat voorop.

Met z'n allen bouwen we aan deze centrumstad, van op het grootste marktplein van het land. We tonen de ambitie en gedrevenheid om deze stad vooruit te stuwen. We zien geen problemen, maar uitdagingen. Bij de stad Sint-Niklaas hebben we een zeg-en-doe-mentaliteit. We gaan voor een échte meerwaarde. En er is ruimte voor ieders mening. Diversiteit aan talent is een extra troef om resultaten te boeken. Allemaal samen maken we de stad van morgen!

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Sint-Niklaas is een echte fietsstad. In al onze stadsprojecten hanteren we het 'stop'-principe: eerst stappen en trappen, dan openbaar vervoer en personenwagen. Dat tonen we niet alleen door maximaal in te zetten op een comfortabel, samenhangend, veilig en leesbaar fietsnetwerk, maar dat dragen we met al onze collega's ook sterk uit. Bijna de helft van onze medewerkers gebruikt nu al de fiets als hoofdverplaatsingsmiddel van en naar het werk, waarvoor ze een mooie fietsvergoeding krijgen. Met een aanbod van fietsleasing, ook voor e-bikes, hopen we het aantal fietsende collega’s de komende jaren verder op te krikken. Uiteraard verplaatsen we ons tijdens het werk zoveel mogelijk met een dienstfiets, klassiek of elektrisch. En ondertussen werken we verder aan ons nieuw bedrijfsvervoerplan.

We leren elke dag actief bij, om alle facetten van het taak- en mensgericht werken door te trekken in de hele organisatie. Met een visie op het stadskantoor als ontmoetingsplaats hebben we de basis gelegd voor taakgerichte werkplekken, wat nu al mooi tot uiting komt in de bijzonder eigentijdse nieuwe vleugel van ons stadhuis die we op 1 oktober openden. We zetten immers in op minder niet-essentiële dienstverplaatsingen tussen de locaties.

Nu zetten we verder de schouders onder de uitdaging 'comfortabel telewerken', onder het motto 'Less time on the road'. We willen telewerken zo snel mogelijk volwaardig integreren. Er is een afsprakenkader, met telewerk als gunst, voor maximaal 50 procent van de werktijd. We willen verder nagaan hoe we het optimaal 'comfortabel' kunnen maken. Daarbij mag de waardevolle en verrijkende connectie met collega's en de organisatie niet aan kwaliteit inboeten.

We zijn dit najaar gestart met een proefproject met drie diensten, om te experimenteren en te leren. Want er valt ook nog heel wat te leren. Hoe evolueren we naar resultaatgericht telewerken? Op welke manier blijven we bewaken dat 'iedereen mee' is en blijft? En hoe kan het comfortabel telewerken mee ingezet worden als bijkomende motivatie om medewerkers te verleiden tot een modal shift?

Voor onze organisatie is het bijzonder interessant om in dit leertraject in interactie te gaan met andere werkgevers, om hun tips en feedback mee te nemen. We zoeken continu naar nieuwe en betere oplossingen, maar we worden ook graag geïnspireerd, om het nieuwe hybride werken volwaardig te integreren. De drie pijlers van Baanbrekende Werkgever sluiten daarom heel mooi aan bij onze doelstellingen en waarden. Vorm en inhoud geven aan de stad van morgen, daar gaan we in Sint-Niklaas voor!

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

Sint-Niklaas Sint-Niklaas Sint-Niklaas Sint-Niklaas

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN