RGF Staffing Belgium: Baanbrekende Werkgever '23

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

RGF Staffing Belgium maakt deel uit van de internationale human resources groep RGF Staffing die actief is in Australië, Azië, Europa en Noord-Amerika.

Met ruim 2400 werknemers bekleden we in België de tweede marktpositie. Als HR-dienstverlener biedt RGF Staffing alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten aan op het gebied van HR en customer care services. De Belgische bedrijven van RGF Staffing zijn: Start People, Solvus, USG Professionals, Bright Plus & Unique.

Vanuit het hoofdkantoor in Antwerpen bieden onze gedreven collega’s, elk binnen hun eigen expertise, deze bedrijven de nodige support op vlak van o.a. IT, legal, finance, payroll, … zodat zij zich op hun beurt kunnen focussen op hun core-business: het matchen van kandidaten en klanten.

Een job is meer dan een middel om geld te verdienen. Het gaat om het verbinden van kandidaten en bedrijven en opportuniteiten creëren voor alle betrokkenen. RGF Staffing Belgium creëert opportuniteiten voor het leven: voor werknemers, bedrijven, overheden en de gehele samenleving.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Werknemers stimuleren om te kiezen voor alternatieve mobiliteit met o.a. #ikfietsnaarhetwerk & het mobiliteitsbudget.

Als duurzame werkgever weten we dat het essentieel is om aandacht te besteden aan de gezondheid van onze medewerkers. Daarom promoten we een evenwichtige levensstijl bij alle collega's, met meer beweging en klimaatbewuste keuzes.

RGF Staffing Belgium richt zich dagelijks op duurzame mobiliteit. We gaan graag een stapje verder om zoveel mogelijk collega's te enthousiasmeren om met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk te komen.

Fietsen is niet alleen gezond voor het lichaam, het is ook de ideale vorm van ontspanning voor de geest. Daarom stimuleren we woon-werkverkeer met de fiets op verschillende manieren, o.a. via onze samenwerking met Slim naar Antwerpen (SNA). Dankzij dit partnerschap konden we de afgelopen jaren verschillende keren een SNA Mobilotheek organiseren. Hierdoor kregen onze medewerkers de kans om een maand lang gratis alternatieve vervoersmiddelen, zoals E-bikes of openbaar vervoer, uit te testen. Verder organiseerden we verschillende initiatieven rond de ‘week van de mobiliteit’ en de #ikfietsnaarhetwerk actie. Bij deze laatste actie werden de fietsers verwend met een ontbijt en een gratis fietsonderhoud. Bovendien engageerde RGF Staffing Belgium zich om het equivalent van de fietsvergoedingen die dag aan het goede doel te storten. Tijdens de week van de mobiliteit’ beloonden we iedereen die de auto inruilde voor het openbaar vervoer of de fiets met een kleine attentie.

Met een aantrekkelijke fietsvergoeding – het wettelijke maximum van € 0,25/km - overtuigen we steeds meer collega’s om de overstap naar de fiets te maken. En verder trok ons fietsleaseprogramma, waar iedere werknemer gebruik van kan maken, ook al velen over de streep. De teller staat vandaag op 105 leasefietsen in totaal. Tussen januari en augustus 2022 werden er maar liefst 60.782 km gefietst door onze collega’s. Cijfers waar we trots op zijn.

Werknemers die met het openbaar vervoer komen hoeven zich geen zorgen te maken over hun abonnement, dat via een derdebetalersregeling volledig door RGF Staffing wordt gecoverd.

Onze medewerkers die in aanmerking komen voor een bedrijfswagen, bieden we ook de mogelijkheid om voor het mobiliteitsbudget te kiezen. Op die manier kunnen bedrijfswagens worden ingeruild voor alternatieve vervoersmiddelen, maar ook voor bijvoorbeeld de terugbetaling van een hypothecaire lening of krediet. RGF Staffing Belgium was een early adopter van dit programma en sprong al op de kar in 2019. 13 collega’s tekenden initieel in op het project. Ondertussen is dit gestegen naar 117 medewerkers, en verwachten we nog een aanzienlijke groei in de toekomst gezien het mobiliteitsbudget één van onze speerpunten blijft. Aangezien de omvang van het RGF-wagenpark te allen tijde ongeveer 1900 auto's bedraagt, is het mobiliteitsbudget een zeer aantrekkelijk en belangrijk alternatief.

Baanbrekend in werkgeven
Hoe ziet het werk van de toekomst eruit? Eén ding is zeker: de werknemer staat centraal. RGF Staffing zet als baanbrekende werkgever in op mensgericht, hybride werken en een duurzaam mobiliteitsbeleid dat slimmer en groener is. Een innovatiever personeelsbeleid is voor ons elke dag weer een grote uitdaging.

Tot 2020 was er bij RGF Staffing Belgium slechts beperkt sprake van thuiswerken. De COVID-19-pandemie zorgde voor een stroomversnelling. Vorig jaar hielden we een enquête onder de medewerkers. We vroegen hen wat de meerwaarde van thuiswerken was en hoe ze de optimale verhouding met kantoorwerk zagen. Zo onderzochten we het ideale evenwicht tussen werk en privé dat de werknemers verlangen.

Vandaag kunnen onze medewerkers tot 50% van de werkweek thuis werken. Zo verminderen we de files en beperken we het woon-werkverkeer tot een minimum. Onze collega's zijn nog productiever en de werksfeer op kantoor blijft behouden!

ONTDEK ONZE ORGANISATIErgf rgf rgf rgf rgf rgf rgf rgf

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN