Vlaanderen Departement Mobiliteit & Openbare Werken: Baanbrekende Werkgever '23

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Als Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid doen we Vlaanderen bewegen: langs de weg, over het water en door de lucht. Onze experten in beweging zetten zich elke dag in voor een veilige, slimme en duurzame mobiliteit én voor de hedendaagse wegen- en (lucht)haveninfrastructuur. We werken zowel beleidsmatig als in uitvoering mee aan verschillende projecten, in Vlaanderen en ver daarbuiten. Om die brede waaier aan uitdagingen tot een goed einde te brengen, kunnen we rekenen op onze experten met diverse profielen. Samen hebben we één doel: met onze inzet, teamwork en vakmanschap bijdragen tot een betere samenleving. Wij zijn #experteninbeweging.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Ons departement wil een toekomstgerichte en wendbare organisatie zijn die inspeelt op de behoeften van medewerkers en streeft naar een comfortabele work-life balance. De coronacrisis heeft ons doen omschakelen naar maximaal telewerk, maar deed ons ook nadenken over hoe we onze manier van werken in de toekomst zullen blijven organiseren. Er werd een nieuw PTOW-kader (Plaats- en Tijdsonafhankelijk Werken) binnen het departement ingevoerd.

PTOW is een manier om het werk efficiënter en productiever te maken, zowel voor de medewerkers als voor de organisatie. Het kan het werk ook aangenamer maken. De focus ligt op resultaatgericht werken. Tegelijkertijd draagt PTOW bij tot een andere work-life balance, meer flexibiliteit en een betere mobiliteit en verkeersveiligheid. Als organisatie dragen we het fysieke en mentale welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel. We realiseren die visie door de medewerker centraal te stellen en aan elke medewerker, wiens functie zich ertoe leent, binnen bepaalde grenzen en in evenwicht met de verwachtingen binnen de organisatie de ruimte te geven in het bepalen van waar en wanneer hij / zij werkt.

We passen in onze organisatie vandaag dus het hybride en activity based werken toe, waarbij:

• we onze werkplek kiezen in functie van onze taken.
• we onze werktijd flexibel invullen.
• leidinggeven vanuit vertrouwen en dialoog gebeurt.
• er ruimte is voor coachend leiderschap en feedbackcultuur.

Elk team binnen ons departement organiseert zich binnen dit nieuwe PTOW-kader via een teamcharter waarin specifieke teamafspraken worden gemaakt.

ONTDEK ONZE ORGANISATIEVlaanderen Vlaanderen Vlaanderen

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

SLUIT JE AAN BIJ DE BEWEGING!

Wil je als werkgever het verschil (blijven) maken met duurzame mobiliteit en mensgericht hybride werken? Schrijf je hier in voor onze infosessies over het certificatietraject van volgend jaar.

SCHRIJF JE HIER IN