De Lijn: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Al meer dan 30 jaar bewegen we samen duurzaam door Vlaanderen. En we weten duidelijker dan ooit naar waar. Naar slimmere mobiliteit. Nog beter voor mens, milieu en maatschappij.

Daarvoor werken we samen met tal van partners, zoals de Vlaamse overheid. Zo bouwen we aan het mobiliteitsbeleid van morgen, met aandacht voor elektrificatie, digitalisering én nieuwe ecosystemen.

Samen met 8 000 collega’s maken we Vlaanderen leefbaar én bereikbaar.

Beweeg je mee naar minder CO2?

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

De Lijn zet niet alleen in op duurzame mobiliteit en een vlotte dienstverlening, maar zet bewust stappen om een moderne, mensgerichte organisatie te zijn.

Door werken dicht bij huis en van thuis mogelijk te maken, kunnen we verplaatsingen beperken. Zo kunnen kantoormedewerkers altijd terecht op een locatie in de buurt, maar ook twee dagen structureel thuiswerk per week blijft mogelijk. Goede afspraken en efficiënte teamwerking zijn daarbij noodzakelijke voorwaarden.

De Lijn heeft 16 ‘referentielocaties’, verspreid over Vlaanderen. “Medewerkers kunnen er drie dagen per week een werkplek reserveren om zelfstandig te werken”, vertelt Birgit Victor, manager Organisatie & Change. Net dat maakt van de referentielocaties echte ontmoetingsplekken: onder meer boekhouders, IT’ers en HR-medewerkers werken er samen op dezelfde locatie waar ze ook eens chauffeurs en techniekers kunnen kruisen. “Een bewuste keuze. Op die manier houdt iedereen voeling met de organisatie en de verschillende functies en afdelingen van het bedrijf.”

Werken bij De Lijn, dat doe je uiteraard in team. Daarom heeft de organisatie ook extra aandacht voor de connectie tussen de medewerker en het team. ‘Elk team heeft de autonomie om zijn werking te organiseren volgens wat voor de medewerkers het beste is, maar we proberen de cohesie zoveel mogelijk te bewaren’, vertelt An De Bel, talentmanager bij De Lijn.

Tenslotte rekenen we op onze leidinggevenden om de noden van onze medewerkers te capteren, om de balans te bewaken. ‘We proberen zoveel mogelijk ondersteuning te geven bij de teamwerking’, benadrukt Birgit. ‘Als team moet je ook kunnen inspelen op verschillende omstandigheden.’

‘One size fits all is al lang niet meer van toepassing’, besluit An. ‘Er komt altijd maatwerk bij kijken.’

Lees meer: Hybride werken bij De Lijn: mensgericht maatwerk

Wij gaan uit van vertrouwen in onze medewerkers en dat klikt goed.’ Sandra Vandormael (hoofd Marktanalyse en -onderzoek).

ONTDEK ONZE ORGANISATIE


De Lijn De Lijn De Lijn De Lijn De Lijn De Lijn

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER