FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Een gezond leefmilieu, veilige voeding en een kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen: wij zetten ons elke dag in om deze basisprincipes te waarborgen. Onze medewerkers zijn de Belgische promotors van het principe “One World, One Health”: de gezondheid van de bevolking en van de planeet staan centraal in onze zorgen en opdrachten.

We zijn actief op diverse domeinen: onze activiteiten gaan van de financiering van de ziekenhuizen, de organisatie van de gezondheidsberoepen, de controles op het rookverbod, tot de etikettering van de voedingswaarde (nutri-score) en het onderhandelen van een internationaal ambitieus klimaatbeleid.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

Wij bieden onze medewerkers de kans om het verschil te maken in een innovatieve en uitdagende omgeving samen met collega’s die gedreven zijn door maatschappelijke impact. Onze mensen zijn fier op zichzelf en op onze organisatie. We willen dat iedereen zich herkent in de waarden en de resultaten van de organisatie. Elke medewerker levert een unieke bijdrage in het beschermen van onze gezondheid en onze planeet onder de slogan “One World, One Health, One Team”.

Vanuit deze gedrevenheid zetten we sterk in op autonomie en verantwoordelijkheid en is participatie een hoeksteen van onze organisatie. Zo zetten we het afgelopen jaar samen de waarden van de FOD op punt en versterkten hiermee de verbinding van onze medewerkers met de organisatie, hun team, hun functie en vooral ook zichzelf. De medewerkers kozen voor de volgende waarden:
• Erkenning
• Samenwerking
• Ten dienste van de samenleving
• Verantwoordelijkheid
• Duurzaamheid

Afgelopen zomer bespraken groepjes van medewerkers tijdens een aantal ateliers wat deze waarden precies betekenen voor hen. Op basis van de gemeenschappelijke interpretatie, komen alle teams van de organisatie dit najaar samen om na te denken hoe ze die waarden dagelijks in de praktijk kunnen brengen.

Naast de verbondenheid met de organisatie en het team wordt er ook gefocust op de verbinding met de eigen functie en met zichzelf. De ontwikkeling van talent komt tot uiting in talrijke interne groeikansen in zowel management- als (strategische) expertentrajecten. We werken samen aan dit alles in een duurzame, goed bereikbare en gezonde werkomgeving in hartje Brussel met aandacht voor o.a. fietsinfrastructuur, gezonde voeding, ruime sportmogelijkheden, tijds- en plaatsonafhankelijk werken en ergonomie.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

volksgezondheid volksgezondheid volksgezondheid volksgezondheid volksgezondheid

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER