ING België: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

ING België nv is een financiële instelling met activiteiten in Retail Banking, Business Banking en Wholesale Banking. Als bank bieden wij aan ongeveer 3 miljoen klanten in België een breed assortiment financiële producten. Samen met 6.000 collega’s streven we ernaar bankieren eenvoudig te maken. We geloven dat vooruitgang altijd mogelijk is en we blijven iedereen helpen die een stap voor wil blijven in het leven en in zaken.

Bij ING werken is veel meer dan een job. Onze activiteiten raken vele levens – van klanten, aandeelhouders, leveranciers – en hebben een impact op de samenleving en onze planeet. Ontdek hoe wij, en misschien ook jij, het verschil maken voor tientallen miljoenen klanten, onze planeet en de samenleving op ing.be/careers.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

We zorgen voor een ‘no-excuse’-omgeving voor medewerkers om te kiezen voor duurzame mobiliteit. Hoe groener de keuze hoe groter het financiële voordeel voor de medewerker: iedereen kan gebruikmaken van gratis openbaar vervoer, we bieden altijd de maximale vergoedingen voor wie per fiets komt en extra stimulans voor wie zich te voet verplaatst. Bovendien kan iedereen een (elektrische) fiets leasen. Toch een wagen? In 2022 maakten wij resoluut de overstap naar elektrische wagens.
Al die vervoersmiddelen kunnen bovendien flexibel ingezet worden.

Flexibiliteit en verbondenheid gaan hand in hand in onze hybride manier van werken. De helft van de tijd komen we samen op kantoor, de rest van de tijd werken we thuis. Zelfs telewerken in het buitenland behoort tot de mogelijkheden. Het telewerkbeleid wordt extra ondersteund met een aantrekkelijke telewerkvergoeding en een budget om de thuiswerkplek ergonomisch in te richten.

Na de opening van ING9000 (Gent) en ING1348 (LLN) zetten we met de renovatie van ons hoofdkantoor Marnix onze ambitie kracht bij om gezondere en comfortabelere werkplekken te creëren. We streven met deze renovatie naar een 'BREEAM Outstanding'-certificering, een van de hoogste duurzaamheidscertificaten voor gebouwen, en naar een 'Well Platinum'-certificering op het gebied van welzijn op het werk.

Vitality blijft dan ook een belangrijk onderdeel van onze People strategie. Dat vertaalt zich in een breed aanbod van activiteiten zoals gratis sportevenementen, fitnessruimtes, preventieve medische controles, programma’s voor psychologische hulp, … en momenteel hertekenen we ons absenteïsmebeleid.

In 2023 lanceerden we het Vitality Boost-programma. Alle collega’s krijgen de mogelijkheid om op basis van een wetenschappelijke vragenlijst en gedetailleerde analyse van hun energiebehoeften op negen gebieden (lichaamsbeweging, slaap, voeding, stress, concentratie, veerkracht, relaties, geluk op het werk en zingeving) een energietraject te volgen. Een energietraject is een 8 tot 10 weken durend coachingsprogramma gericht op een van de bovengenoemde gebieden. Het traject omvat workshops in groep, individuele sessies, mini-uitdagingen, enz. De unieke multidimensionale aanpak helpt medewerkers om energiek te blijven, zowel in hun job als daarbuiten.

Om onze medewerkers een stimulerende werkomgeving te bieden, blijven we voortdurend op zoek naar vernieuwing. We blijven ook inzetten op een aantrekkelijk aanbod op het gebied van welzijn.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE


ing ing ing

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER