Mensura & Certimed: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk inspireert en begeleidt werkgevers om samen een positieve en meetbare impact te hebben op het welzijn van organisaties en medewerkers. Als specialist op het vlak van preventie, veiligheid en gezondheid reikt Mensura advies, oplossingen en diensten aan op maat van bedrijven.

Mensura helpt vermijdbaar verzuim tot een minimum te herleiden en werknemers gezond en veerkrachtig aan het werk te houden. Dat gebeurt via een methodologie met specifieke en meetbare doelstellingen waarbij een nauwe samenwerking met werkgevers én werknemers centraal staat.

Mensura telt meer dan 56.000 klanten, van kmo’s tot grote organisaties. Als de grootste Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk in België zet Mensura in op nabijheid. Met 102 vaste onderzoekscentra en 27 mobiele centra verzekert ze een regionale aanwezigheid in het hele land.

Voor meer informatie, surf naar www.mensura.be/nl/over-mensura en www.mensura.be/nl/jobs.

Certimed is de partner voor medische controle, beheer van doktersattesten en verzuimbegeleiding voor organisaties en hun werknemers.
Voor meer informatie, surf naar Certimed.be.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

“Er is een wisselwerking tussen wat we intern en extern doen”
Als specialist in welzijn en preventie past Mensura ook intern toe wat het bij klanten predikt. Zo focust het project Wellbeing at Mensura op het welzijn van interne medewerkers in de breedste zin van het woord, vertellen HR-business partner Katrien Meert en Teamleader Psychosociale Aspecten Heidi Henkens.

“Klanten zoeken een totaaloplossing voor wellbeing, die breder gaat dan stress of burn-outs voorkomen”, aldus Heidi. “We bieden daarom een totaaloplossing aan, die het psychosociale aspect, combineert met aandacht voor vitality en ergonomie. Vanuit de filosofie ‘practice what you preach’ bieden we eenzelfde ondersteuning aan voor medewerkers met Wellbeing at Mensura.”

Wellbeing: een holistische visie
Katrien: “We kondigden het interne project aan op een personeelsfeest. Daarna polste een projectgroep via een interne bevraging naar de doelen waarbij collega’s graag ondersteuning wensten. De belangrijkste thema’s waren een positieve mindset, mogelijkheden creëren om optimaal samen te werken, en ondersteuning bij stressmanagement. Het gaat om zoveel meer dan meer bewegen en gezond eten.”

Met Mensura’s partner Springbok bespreekt het team op elke regiomeeting welke concrete acties die regio op het oog heeft. Bij de verdere uitrol van het traject zullen ‘well-fluencers’ een ambassadeursrol opnemen en de initiatieven verder vormgeven in hun regio. “De beweegchallenge en online coaching via Wealthy Mind, waarmee je in groep gezonde gewoontes aanleert, zijn ondertussen gestart. Op een intranetpagina vinden medewerkers een overzicht van het volledige wellbeing-aanbod terug.”

Employee Assistance Programma (EAP)
Sinds februari heeft Mensura intern naast een preventief ook een curatief aanbod. Via EAP biedt een werkgever de klok rond psychologische, fysieke en praktische ondersteuning aan medewerkers en hun gezinsleden. “Van lastige pubers over moeilijkheden op relatievlak tot financiële issues: met EAP helpt een begeleider je door een moeilijke periode in je privéleven, om te voorkomen dat het probleem groter wordt of je je slecht voelt op het werk. Vind je op zo’n moment een luisterend oor, dan haalt dat al heel wat druk van de ketel. We bieden het programma al een tijd aan klanten aan, nu is de ondersteuning er ook voor onze eigen medewerkers. Er is altijd een wisselwerking tussen wat we extern en intern doen.”

ONTDEK ONZE ORGANISATIE


Mensura

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER