Nationale Bank van België: Baanbrekende Werkgever '24

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

De Nationale Bank van België (NBB) wil een moderne centrale bank zijn, ten dienste van de maatschappij en in het hart van het Eurosysteem.

Haar bekendste taak is voor veilige bankbiljetten en efficiënte betaalsystemen zorgen. Maar de NBB doet nog veel meer: zo waakt ze over de prijs- en financiële stabiliteit, zorgt zij mee voor de implementatie van het monetair beleid en houdt ze toezicht over het financiële systeem. Ook levert ze economische en financiële data en analyses.

Wat maakt ons een Baanbrekende Werkgever?

De NBB is een organisatie die focust op de expertise en groei van haar medewerkers, met eveneens veel aandacht voor hun welzijn. Als werkgever zetten wij daarnaast volop in op duurzaamheid, diversiteit en inclusie, samenwerking, hybride werken en vertrouwen. We zijn er fier op dat tijdens de laatste personeelsenquête ‘de collega’s’ als grootste troef van de NBB uit de bus kwamen.

Een menselijke werkomgeving

Bij de Nationale Bank van België is jouw welzijn onze prioriteit. We bieden talrijke opleidingsmogelijkheden aan en zorgen voor een comfortabele, mooi ingerichte werkplek met ruimte voor ontspanning. Wat betekent dat concreet?

Onze slogan is ‘Wij zorgen voor morgen’. Als centrale bank is het onze taak om de welvaart van ons land veilig te stellen en zekerheid en vertrouwen in de financiële en economische wereld te bieden. Voor de carrière van onze medewerkers is ’employabilty’ dan ook heel belangrijk: we zorgen ervoor dat onze medewerkers inzetbaar blijven in een snel veranderende wereld. Daarom bieden we onze medewerkers een brede waaier van opleidingsmogelijkheden aan, voor de meest uiteenlopende thema’s.

Een aangename werkplek vinden wij onontbeerlijk voor het welzijn van de collega’s. We willen dat mensen met plezier naar de NBB komen en zorgen voor een gerieflijke werkomgeving, met aandacht voor ergonomie, de laatste technologie, glijdende werkuren en ruimte voor ontspanning. Zo hebben we een in-house barista, een fitnessruimte en verschillende coffee corners.

Collegialiteit en teamsfeer zijn voor ons cruciaal. We gaan samen voor één doel. We respecteren, ondersteunen én leren van elkaar. #zozijnwij

Telewerk: een evidentie

Thuiswerk is bij de NBB een evidentie. Onze medewerkers mogen 50% van hun tijd telewerken. Ze krijgen daar ook een thuiswerkvergoeding voor. Bovendien zorgen we ervoor dat iedereen in optimale omstandigheden kan telewerken, door een extra scherm, klavier en muis ter beschikking te stellen. Ook de kosten van de internetverbinding neemt de NBB voor haar rekening.

Slimmer & groener onderweg

Bij de NBB kiezen we ervoor om geen bedrijfswagens te geven. Logisch: onze kantoren zijn gelegen in het centrum van Brussel, op wandelafstand van het Centraal Station. We nemen dan ook met veel plezier de kostprijs van de abonnementen voor trein, tram, metro of bus voor onze rekening. Ook voor de parking nabij het station of halte komen wij tussen.

De stad Brussel zet trouwens sterk in op het veiliger en toegankelijker maken van de fietsinfrastructuur. Bij de NBB stimuleren we mee deze fietscultuur door te voorzien in een beveiligde en overdekte fietsenstalling met voldoende laadpunten voor elektrische fietsen, netjes ingerichte kleedkamers en douches en een fietsvergoeding van 0.27 €/km.

ONTDEK ONZE ORGANISATIE

nbb nbb nbb nbb nbb

Deel deze organisatie
LinkedIn Facebook Twitter

JOIN THE MOVEMENT!

Baanbrekende Werkgever is een lerend netwerk van organisaties die zich als duurzame en mensgerichte werkgevers willen ontwikkelen en positioneren.

WORD EEN BAANBREKENDE WERKGEVER